Рада Криму повторює "подвиг" ВР: засідання як блискавки

Середа, 16 вересня 2009, 15:00

Засідання Верховної Ради Криму під головуванням Анатолія Гриценка у середу тривало лише декілька хвилин.

Депутати-опозиціонери запевняють, що воно пройшло з грубими порушеннями регламенту, повідомляє УНІАН.

Перед початком сесії під стінами кримського парламенту зібралися прихильники й супротивники спікера ВР Криму Гриценка ("Блок "За Януковича!"). Їх розділяв кордон правоохоронців. За даними міліції, в акціях взяли участь до 3 тисяч людей.

Спікер Криму, попри блокування президії депутатами-опозиціонерами, відкрив засідання парламенту з трибуни.

На прохання Гриценка реєструватися спочатку відгукнулися 49 депутатів – цього замало для кворуму (усього у ВР Криму 100 парламентарів). З другої спроби зареєструвалися понад 50 людей. Опозиціонери кричали "Ганьба!", а прихильники спікера аплодували.

Гриценко запропонував пакетом проголосувати за порядок денний (при цьому низку питань вирішили виключити), його прихильники зробили це, і спікер закрив засідання.

Депутат Володимир Кличніков (партія "Союз") заявив журналістам, що Гриценко використовував своїх прихильників як "кнопкодавів".

"По-злодійськи забіг до зали голова Верховної Ради – поки що голова – і, порушуючи норми регламенту, не включив до порядку денного сесії питання, не створив секретаріат сесії, а скопом усі питання було проголосовано", - сказав він.

"Ви знаєте, за що депутати в залі кнопки натискали? Ми не знаємо. Може, ми оголосили війну Західному Гондурасу? Я не здивуюся", - заявив Кличніков.

Опозиціонери заявили про фальсифікацію результатів голосування.

"Очевидна – з огляду на участь депутатів (у голосуванні) – цілковита фальсифікація", - сказав депутат Петро Запорожець (фракція Блоку "За Януковича!").

Гриценко ж спростував звинувачення в нелегітимності рішень. "Всі питання, які приймаються більшістю, - вони законні, вони легітимні, і набирають чинності після підписання головою Верховної Ради (Криму)", - сказав спікер.

Він назвав своїх опонентів "збанкрутілими кримськими політиками", які прагнуть заробити дивіденди перед виборами.

Гриценко упевнений, що його опонентам не вдасться провести "перерозподіл влади" на півострові.

Як відомо, частина депутатів кримського парламенту – від Партії регіонів – ініціюють відставку Анатолія Гриценка з посади голови ВР Криму, вони наполягали на розгляді цього питання в середу, 16 вересня.

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News