Зварич: Кров Ющенка не збагачували діоксином

Понеділок, 21 вересня 2009, 20:11

Депутат Роман Зварич спростовує інформацію опонентів Віктора Ющенка про фальсифікацію результатів його аналізів з приводу отруєння.

Про це він заявив у коментарі журналістам Шустер Live, повідомив Савік Шустер під час ефіру в понеділок.

"Зварич стверджує, що інформація Жванії про те, що зразки крові, доставлені до Відня були попередньо збагачені діоксином в США, це брехня. Принаймні, він не привозив кров до Австрійської клініки", - сказав Шустер, зазначивши, що журналісти програми перед ефіром зв'язалися зі Зваричем.

Зварич також спростував інформацію, поширену деякими ЗМІ, про його телефонну розмову з Катериною Ющенко у 2004 році нібито з приводу фальсифікації результатів аналізів.

"Зварич підтверджує, що 11 або 12 вересня 2004, прибувши на місце (у США зі зразками крові Ющенка), він розмовляв з дружиною свого рідного брата, яку звати Марта. Вона проживає в США. Заврич попросив у неї знайти лабораторію, де можна було б зробити аналіз привезених зразків", - сказав Шустер.

Як відомо, раніше начальник відділу з нагляду за розслідуванням кримінальних справ слідчими Генпрокуратури Лариса Чередниченко в рапорті на ім'я генпрокурора заявила про факти, які нібито свідчать про фальсифікацію матеріалів справи про отруєння Ющенка.

"...Як показав Жванія, у потерпілого у вересні-жовтні 2004 року за сприяння австрійського лікаря були взяті зразки крові. Проте вони не були досліджені ні в Україні, ні в будь-якій європейській країні", - йдеться в рапорті Чередниченко.

"Їх таємно доставили в США, де збагатили діоксином, а надалі, за сприяння співробітників американських спецслужб, передали до Австрії. Саме ці зразки крові керівництвом австрійської клініки "Рудольфінерхаус" були направлені для дослідження в експертних установах, які й виявили наявність діоксину", - пише вона.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування