Олімпійські чемпіони вимагають вгамувати Луценка

Четвер, 24 вересня 2009, 12:23

Українські олімпійці виступили на захист члена Партії регіонів Ельбруса Тедеєва.

У своїй заяві, розповсюдженій прес-службою Партії регіонів, олімпійці називають бездоказовими звинувачення міністра внутрішніх справ Юрія Луценка в сприянні Тедеєва злочинним угрупованням.

"Бездоказові заяви міністра Луценка не тільки кидають тінь на ділову репутацію, честь і гідність народного депутата і людини Ельбруса Тедеєва, але і ганьблять честь всього українського спорту і спортсменів", - йдеться в заяві.

Олімпійці нагадують, що "Ельбрус Тедеєв – гордість України й українського спорту протягом останніх років".

"Він - чемпіон Олімпійських ігор 2004 року, бронзовий призер Олімпійських 1996 року, тричі чемпіон світу і двічі чемпіон Європи з вільної боротьби. Для прославляння своєї Батьківщини він зробив набагато більше, ніж міністр Луценко за всі роки роботи в органах внутрішніх справ", - заявляють олімпійці.

Вони вважають, що Луценко "намагається звинуватити Ельбруса Тедеєва винятково з політичних мотивів і кинути тінь на Партію регіонів".

Також олімпійці звинувачують Луценка в спробах розпалення нетерпимості до громадян України кавказького походження.

"Така поведінка, використання високого службового становища в політичних цілях недостойно держчиновника високого рангу, який повинен реально боротися з криміналітетом, а не займатися "полюванням на відьом", обираючи їх з політичних мотивів", - заявляють олімпійці.

Вони вимагають "від влади України розібратися у нинішній ситуації, вгамувати голову МВС Юрія Луценка і припинити бездоказове цькування спортсмена і народного депутата Ельбруса Тедеєва".

Заяву підписали чемпіони Олімпійських ігор, Європи і світу Яна Клочкова, Ірина Мерлені, Олександр Волков, Валерій Гончаров, Олександр Захарук та інші.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...