"НУ-НС" ще думає, чи підтримувати Тимошенко, але Ющенко - розчарував

Четвер, 24 вересня 2009, 12:30

Підтримка головою МВС Юрієм Луценком кандидатури прем’єра Юлії Тимошенко на виборах президента не означає її беззастережної підтримки фракцією "НУ-НС".

Про це заявив депутат від "Народної самооборони" Тарас Стецьків (фракція "НУ-НС"), повідомляє Радіо "Свобода".

"Він (Луценко) зайняв персональну позицію – трохи прискорено, але, можливо, як міністр діючого уряду він мав на це підстави", - сказав Стецьків.

"А позиція фракції виявиться через деякий час", - зазначив він.

На дострокових парламентських виборах 2007 року блок "Наша Україна - Народна самооборона" позиціонував себе як силу, яка підтримує президента Віктора Ющенка.

Зараз на підтримку Ющенка вголос виступає лише депутатська група "За Україну" (В’ячеслав Кириленко), яка має меншість у фракції.

Зміну своєї позиції депутати з "НУ-НС" пояснюють тим, що розчарувалися в Ющенку.

"Він не реалізував тих грандіозних очікувань, які покладали на нього учасники "помаранчевої революції", - каже Стецьків.

"Тому йде пошук іншої кандидатури. Бо на іншому боці (у президентських перегонах) стоїть Віктор Янукович із проросійською орієнтацією", - додає він.

Як відомо, політрада блоку "НУ-НС" закликала "всі демократичні сили виступити на президентських виборах 2010 року єдиною командою та з єдиним кандидатом", який має "найвищий рівень підтримки в суспільстві на початок виборчої кампанії".

Раніше фактичний лідер "Народної самооборони", міністр внутрішніх справ Юрій Луценко заявив про підтримку Юлії Тимошенко на противагу Віктору Януковичу.

Депутат від "Нашої України" Олександр Третьяков говорив, що фракція "НУ-НС" передала Тимошенко документ про співпрацю на час виборів та після них.

А його колега по фракції, лідер Української республіканської партії "Собор" Анатолій Матвієнко каже, що кандидат може бути інший, зокрема, не можна виключати і Ющенка.

"Більше того, я закликаю Віктора Ющенка бути активнішим і працювати на об’єднання національно-демократичних сил. І критикую його за те, що він цього не робить", - заявив Матвієнко.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...