Ющенко: заяви про отруєння – передвиборчі авантюри

П'ятниця, 25 вересня 2009, 13:01

Президент Віктор Ющенко називає заяви тимчасової слідчої комісії парламенту щодо фальсифікації його отруєння політичними спекуляціями.

Про це він заявив в інтерв’ю телеканалу "1+1", відповідаючи на запитання про хід розслідування в цій справі.

"Жити авантюрами – це їхній (опонентів) спосіб політично утримуватися на плаву. Це наближення виборів", - заявив Ющенко, цитує прес-служба президента.

Він також розповів про свій візит до США, де брав участь у 64-й сесії Генасамблеї ООН.

Ющенко зазначив, що у рамках дебатів Україна запропонувала укласти Екологічну конституцію Землі, яка могла б стати основою для нової світової екологічної політики у XXI столітті і встановлювати не лише обмежувальні заходи, як квотування викидів шкідливих речовин, але й пропонувати шляхи відтворення довкілля.

"Це цікаві пропозиції, які опонентів не мають. Коли говоримо про планетарну екологічну політику чи екологічну безпеку, всі починають розуміти, що мова йде про політику, яка буде заключатися у творенні нових екологічних можливостей", - сказав Ющенко.

Також у Нью-Йорку Україна запропонувала посилити координацію міжнародних зусиль у боротьбі з піратством, яке стає глобальним викликом і потребує чіткого міжнародного інструментарію протидії.

Українська пропозиція полягає у створенні регіонального інституту на Африканському континенті, який би під егідою ООН виконував функції інформаційного центру та центру оперативного реагування, зазначив Ющенко.

"Я переконаний, що результатом стане не тільки обговорення, але і резолюція ООН", - сказав президент про цю ініціативу.

У ході розмови він підбив основні підсумки участі української делегації у сесії Генеральної Асамблеї ООН та низки двосторонніх зустрічей, проведених у Нью-Йорку.

Інтерв’ю Ющенка вийде в ефір у неділю, 27 вересня, о 19:30, у підсумковій програмі "ТСН".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування