Тимошенко ще 10 днів братиме пенсійні внески, заборонені судом

Вівторок, 29 вересня 2009, 14:04

Кабінет міністрів не одержав рішення суду про визнання незаконною постанови уряду щодо сплати внесків на державне пенсійне страхування підприємцями – фізичними особами.

Про це повідомила у вівторок журналістам міністр праці та соціальної політики Людмила Денісова.

"Ні Кабінет міністрів, ні наше міністерство поки що не одержували рішення суду", – сказала Денісова.

При цьому вона зазначила, що постанова діє, оскільки у будь-якому разі рішення суду, якщо воно й було, набуває чинності лише через 10 днів.

28 вересня Окружний адміністративний суд Києва задовольнив позови близько 2 тис. приватних підприємців до Кабінету Міністрів і визнав недійсною постанову уряду №366 "Про сплату внесків на загальнообов`язкове державне пенсійне страхування фізичними особами – суб`єктами підприємницької діяльності, які вибрали особливий спосіб оподаткування".

Цією ж постановою суд зупинив дію даної постанови Кабміну до вступу набуття рішенням чинності, задовольнивши заявлене клопотання про забезпечення адміністративного позову.

Постановою Кабінету Міністрів №366 з 1 травня 2009 року на приватних підприємців, які вибрали спрощену систему оподаткування, покладено обов`язок платити додаткові страхові внески до Пенсійного фонду України в розмірі від 123,50 грн. на місяць.

УНІАН

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування