Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Яценюк розкритикував підходи БЮТ і цікавиться, де "посадки"

Середа, 9 вересня 2009, 21:48

Депутат від НУ-НС Арсеній Яценюк критикує ініціативу БЮТ, щодо роботи депутатів з виборцями під час виборчої кампанії.

Про це він заявив в ефірі 5 каналу.

"Це ще одне свідчення, що в Україні немає парламенту. Уявіть собі, як можна так на три місяці заколотити Кабмін, хоча може його й треба було б заколотити. Чи на три місяці відправити президента у відпустку", - сказав депутат.

"Є поняття безперервності влади. Треба постійно приймати закони. Як це можна йти у відпустку, що це за підходи? Тут є тільки один правильний конституційний підхід – на роботу", - запитав Яценюк.

"Справа не тільки голосувати. Треба ще дивитися, що голосуємо. Ми приймаємо пачки законів, які відстоюють інтереси однієї чи іншої лобістської групи, хто сьогодні старший, чиї бюджетні гроші ділимо і на чию користь", - зазначив він.

Крім того, коментуючи нову редакцію закону про вибори президента, Яценюк зазначив: "Це одна з частин тієї конституційної реформи, яку Тимошенко з Януковичем намагались робити. Вони борються тільки з одним – нікого іншого не пропустити у другий тур".

"Скоріш за все, КС може визнати неконституційними окремі положення цього закону", - сказав депутат.

Також, коментуючи законопроект про підвищення соцстандартів, запропонований Партією регіонів, він наголосив: "Не можливо прийняти відповідне підвищення, тому що уряд не вніс відповідну програму, і немає можливості отримувати додаткові джерела доходів".

Крім того, на питання стосовно заяв міністра внутрішніх справ Юрія Луценка щодо керівництва Нацбанку, Яценюк заявив: "Силовими міністерствами та правоохоронною системою повинні керувати фахові, кваліфіковані, кадрові люди".

"В нас йдуть постійні звинувачення. Де конкретні кримінальні справи? Де посадки? Про що ми розмовляємо?", - заявив він.

"В уряду і Нацбанку є всі можливості, щоб забезпечити курсову стабільність у тих параметрах, у яких вона зараз є", - вважає Яценюк.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...