Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Прокурора Шубу вбив не "самостріл", відбитків немає?

Середа, 14 жовтня 2009, 15:51

Удова загиблого в тирі прокурора Дніпропетровської області Володимира Шуби Ірина не вірить, що причиною його смерті був випадковий самостріл.

Від це вона сказала в інтерв'ю "Сегодня" напередодні річниці загибелі прокурора, який помер 15 жовтня 2008 року.

"Людина, яка в момент трагедії була разом із ним (прокурором), – доктор Дніпропетровської обласної лікарні Ярослав Борисович Соколенко – намагався переконати нас, що в чоловіка стався інфаркт. Але потім, звісно ж, стало ясно, що це було неправдою", - сказала Ірина Шуба.

"У Володимира Васильовича (Шуби) взагалі було завжди відмінне здоров'я. Усі, хто його знав, можуть це підтвердити. До того ж, буквально за місяць до того, що трапилося, він пройшов повне медичне обстеження", - стверджує вона.

"Він ніколи не зловживав спиртним, не палив. Щодня перед роботою вставав о шостій ранку й грав у теніс. Дуже любив ходити пішки, а по сход узагалі любив вибігати, перестрибуючи через кілька сходинок", - розповідає дружина прокурора.

Не вірить вона й у те, що її чоловік міг необережно впустити рушницю. Володимир Шуба навчився стріляти з рушниці в 16 років.

До того ж Ірина Шуба спростовує, що вдома у них була велика колекція мисливської зброї, а сам Володимир Шуба був завзятим мисливцем.

"Полювання він любив, це правда. Однак вибратися для нього туди було дуже непросто. Володимир Васильович був постійно зайнятий на роботі. Та й субота була в нього робочою. Тому, якщо і вдавалося вибратися, то це було дуже рідко", - розповідає вона, зазначаючи, що її чоловік "більше любив риболовлю, ніж полювання".

За словами Ірини Шуби, карабіну, від патрона якого загинув прокурор, вона не бачила. Дивує її і те, що пристрілювати карабін Володимир Шуба вибрався в той тир, де раніше ніколи не бував.

А один із головних доказів того, що смерть її чоловіка – не випадковість, за словами Ірини Шуби, криється в матеріалах кримінальної справи.

"Відбитки пальців мого чоловіка на тій рушниці не виявлені!", - заявляє вона і підкреслює, що все це є в матеріалах справи.

Крім того, за словами Ірини Шуби, і вона, і члени її родини досі впевнені, що розслідування обставин загибелі Володимира Шуби усе ще продовжується.

"Станом на 12 жовтня ні я, ні члени моєї родини не були повідомлені про зворотне. Нам не сказали, що справа закрита!", - говорить вона.

Однак В'ячеслав Перч, який очолював слідчо-оперативну групу в справі смерті Шуби, стверджує: "Справу припинено і слідство в ній не поновлювалося. Для мене в цій справі не залишилося відкритих питань. Ми перевірили усі висунуті версії і переконалися в тому, що смерть наступила внаслідок необережного поводження зі зброєю".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування