Омельченко натякає, що "злив" почався від Ющенка?

Четвер, 15 жовтня 2009, 15:44

Депутат Григорій Омельченко обурений інформаційним "зливом" його депутатського запиту щодо розбещення дітей з "Артеку".

Оприлюднене в інтернеті звернення до Генпрокуратури, МВС і президента з цього приводу за його підписом відповідає оригіналу, але журналістам документ передали без його відома, сказав Омельченко газеті "Комерсант-Україна".

Депутат стверджує, що опубліковано "президентський" екземпляр.

"Якщо я встановлю, хто "злив" цей депутатський запит, то мало не здасться", - заявив він.

"Я не збирався робити з цього публічну справу. В такій категорії справ розголос не потрібен", - підкреслив Омельченко.

Підтвердивши газеті, що в зверненні присутні звинувачення на адресу нардепа від БЮТ Віктора Уколова, Омельченко визнав, що мати постраждалих дітей уперше згадала про нього лише через 6 місяців після початку розслідування.

"Прізвище Уколова з’явилося, коли я її (заявницю) прийняв на початку жовтня. Це була п'ята чи шоста наша зустріч", - повідомив він.

Коментуючи своє рішення припинити членство в партії "Батьківщина", лідером якої є прем'єр Юлія Тимошенко, Омельченко зазначив, що воно зумовлене "присутністю кримінальних елементів" у БЮТ і "Батьківщині", що проявилися і в скандалі про "прояви педофілії в "Артеці", але не лише.

"Протягом півтора року я порушував питання про виключення з партії декількох осіб, зокрема Віктора Лозінського (екс-нардеп фракції БЮТ, підозрюється у скоєнні умисного вбивства)", - розповів він.

"Я сподівався, що Лозінського виключать із партії, і що будуть покарані люди, які домоглися його включення до списку (БЮТ). Але цього не сталося. І це ще одна крапля, ще один мотив мого виходу з партії", - пояснив Омельченко.

Про свою подальшу політичну діяльність він говорити відмовився: "Мені 58 років, і я вам чесно скажу: мене моє політичне майбутнє не цікавить".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування