Президент та "ображені" хотіли провернути "авантюру" - Зварич

Понеділок, 26 жовтня 2009, 08:25

Президент за підтримки "ображених" на уряд сил намагається розвалити коаліцію шляхом зміни керівництва фракції "НУ-НС".

Про це заявляє депутат Роман Зварич, повідомляє прес-служба фракції.

"Чергова інформаційна хвиля навколо спроб змінити голову фракції "Наша Україна-Народна Самооборона" Миколу Мартиненка закінчилась нічим", - сказав він, коментуючи заяви про нібито зібрані підписи за таку зміну.

"Для зміни голови фракції сформувалась різношерста компанія. З різних причин свої зусилля об’єднали президент та лояльні до нього депутати, Партія регіонів (через низку депутатів, які контролює колишній високопосадовець Банкової) та навіть деякі позапарламентські бізнесмени, ображені на уряд", - заявив Зварич.

"Використовувався найрізноманітніший інструментарій – від тиску до обіцянок посад ображеним депутатам та пропозицій матеріальних спокус із багатьма нулями", - стверджує він.

За словами Зварича, "для того, аби залучити голоси, почала вкидатись інформація про начебто зібрану більшість – мовляв, поспішайте приєднатись".

"Зміна керівника фракції "НУ-НС" мала б призвести до її виходу з коаліції. І це – головна мета цього проекту", - переконаний він.

Зварич також зазначив, що "дивним чином перегукуються між собою заява депутата "НУ-НС" В'ячеслава Кириленка про нібито зібрані голоси за зміну голови фракції та заява одного з лідерів Партії регіонів Олександра Єфремова про те, що у разі такої зміни "НУ-НС" може вийти зі складу коаліції і буде створена нова парламентська більшість".

Він наголосив, що для зміни голови фракції необхідне проведення її засідання, особисте голосування мінімум 37-ми депутатів та відповідно оформлений протокол.

"Попри всі обіцянки та анонси, цього зроблено не було. І це підтверджує небажання депутатів фракції брати участь у цій політичній авантюрі", - сказав Зварич.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування