Москаль домагається "розправи" над мажором-"хуліганом"

Вівторок, 27 жовтня 2009, 16:20

Начальник кримської міліції, народний депутат Геннадій Москаль просить генпрокурора порушити справу щодо Віталія Файнгольда.

Про це йдеться у депутатському зверненні Москаля до генпрокурора Олександра Медведька, повідомляє прес-служба ГУ МВС у Криму.

Це звернення викликане заявою помічника прокурора Деснянського району Києва Галюка І.В. про факт побиття його Віталієм Файнгольдом 23 лютого 2005 року, яке надійшло на адресу Москаля.

Тому Москаль просить "скасувати відмовний матеріал" і порушити у відношенні Віталія Файнгольда кримінальну справу.

Розслідування злочину народний депутат просить доручити органам прокуратури за межами Автономної Республіки Крим.

Як відомо, Віталій Файнгольд – син депутата Сімферопольської міськради Йосипа Файнгольда.

Він також проходить у справі про ДТП, яке трапилося в вересні 2008 року: тоді, перебуваючи за кермом автомобіля Bentley, Віталій Файнгольд на смерть збив 25-річну мотоциклістку Ганну Мішуткіну на швидкості 171 км/год. Йому висунули обвинувачення за ч. 2 ст. 286 КК ("порушення правил безпеки дорожнього руху, яке призвело до смерті").

23 липня 2009 року на засіданні Залізничного суду Сімферополя в цій справі Віталій Файнгольд визнав свою провину. На судовому засіданні 25 вересня державний обвинувач зажадав для підсудного покарання у вигляді 6 років позбавлення волі. Представники обвинувачуваного попросили звільнити Файнгольда від покарання з 2-річними випробувальним терміном.

Він уже відшкодував моральний збиток у розмірі 500 тис. грн. доньці загиблої мотоциклістки, яку суд визнав потерпілою, хоча батькові Ганни Мішуткіної Олександру Гоппі за час процесу відшкодував лише 125 тис. грн. із 500 тис. грн., які той вимагав

Раніше у відношенні Віталія Файнгольда була порушена справа за фактом хуліганських дій у травні 2002 року в нічному клубі "Два капітани" у Сімферополі. Тоді, за словами очевидців, він у нетверезому стані відмовився платити за вхід і накинувся на касира. Коли охорона клубу спробувала заспокоїти сина депутата, два його тілоохоронці застосували до касира електрошокер і газовий балончик, побили охорону. Але справу було закрито.

У зверненні Москаля до ГПУ щодо безкарності "мажорів" від вересня цього року наводяться й інші порушення Віталія Файнгольда: 4 листопада 2007 року в ресторані "Князівська утіха" він нібито побив співробітника спецпідрозділу "Беркут" (у порушенні справи було відмовлено); 4 травня 2005 року громадянка заявила, що в сімферопольському готелі "Салгір", що належить Йосипу Файнгольду, її зґвалтував Файнгольд-молодший (у порушенні справи було відмовлено).

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування