КРЕМЛЬ ВИРІШИВ, ЩО ЮЩЕНКО ЇХ ШАНТАЖУЄ

Четвер, 19 листопада 2009, 18:49

У Кремлі вважають, що заяви президента Віктора Ющенко про кризу в транзиті газу – це політичний шантаж.

Про це заявив помічник президента РФ Сергій Приходько, коментуючи послання Ющенка президентові РФ Дмитру Медведєву, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

"Ми категорично проти того, щоб енергобезпека Європи ставилася в залежність від особистих амбіцій українських політиків", - заявив він.

"А спроба залякати Росію і Європу прогнозами кризи в транзиті газу - це вже щось зі сфери політичного шантажу", - зазначив Приходько.

За його словами, "немає сенсу заглиблюватися в аналіз наведених у документі "принципів формування основних параметрів купівлі-продажу газу і його транзиту", оскільки на рівні глав держав, як відомо, комерційні умови не узгоджувалися".

"Для цього є міжурядові механізми, але, перш за все, це справа "Газпрому" і "Нафтогазу", - пояснив помічник російського президента.

Він підкреслив, що російсько-українські відносини в газовій сфері визначені абсолютно чіткої юридичної базою - низкою двосторонніх міжурядових угод.

"Звичайно, це не якась застигла субстанція і ми завжди відкриті для переговорів з нашими українськими партнерами", - заявив Приходько.
"Складається досить неприємна традиція - чим ближче зима і холода, тим більш дивними стають дії українського керівництва", - сказав Приходько, підкресливши, що це не може не засмучувати.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування