У Москві образилися, що Ющенко пішов шляхом Медведєва

Четвер, 19 листопада 2009, 19:12

У Кремлі шкодують, що лист президента Віктора Ющенка президенту РФ Дмитру Медведєву було розміщено в інтернеті.

Про це заявив помічник президента РФ Сергій Приходько, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

"Шкода, що про настільки серйозне послання ми дізнаємося, як кажуть, "у порядку повідомлення", з Інтернету - партнери не знайшли часу, як це прийнято у світовій практиці, передати нам його офіційно", - сказав він.

Як відомо, на початку серпня в блозі Медведєва з'явилося його відеозвернення до Ющенка, в якому президент РФ звинуватив президента України в антиросійському курсі.

У Кремлі вважають, що лист Ющенка Медведєву має чіткий внутрішньополітичний контекст, а Росія не бажає брати участь "у внутрішньоукраїнських розборках".

"Поява цього тексту (листа Ющенка) на тлі заяв українського прем'єра про те, що вона не бачить якихось проблем у газовій сфері з Росією, наводить на думку про його, перш за все, внутрішньополітичну спрямованість", - заявив Приходько.

За його словами, і в Москві, і в інших країнах вже не раз переконувалися, що прем'єр і президент України говорять зовсім протилежні речі. "Ні найменшого бажання брати участь у внутрішньоукраїнських розборах у Росії ні в кого немає", - підкреслив Приходько.

Він сказав, що автори послання, "мабуть, дуже поспішали, прагнучи встигнути до початку роботи комітету з економічного співробітництва російсько-української міждержавної комісії, в ході якої Путін і Тимошенко будуть піднімати питання взаємодії і в цій важливій (газовій) сфері".

"Тому мені видаються дуже дивними заклики "невідкладно сформувати двосторонню робочу групу", якій треба щось доручити опрацювати і щось реалізувати", - зазначив помічник президента.

За його словами, "в черговий раз складається враження, що автори або не в курсі діючих механізмів російсько-українського газового співробітництва, або навмисно ігнорують можливості діалогу на міжурядовому рівні".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування