На Банковій заприсяглися, що не шантажують Кремль

П'ятниця, 20 листопада 2009, 01:34

Лист президента Віктора Ющенка президенту РФ Дмитру Медведєву щодо ситуації в газовій сфері не є шантажем.

Про це заявив представник президента з міжнародних питань енергетичної безпеки Богдан Соколовський в ефірі 5 каналу, коментуючи заяву помічника Медведєва Сергія Приходька.

"Жодного шантажу. Україна не шантажувала і не збирається", - наголосив він.

"У листі містяться конкретні пропозиції, викладені у проектній формі. Фактично всі ті, про які Ющенко неодноразово інформував і російську сторону і українську спільноту", - заявив представник президента.

"Контракти, заключні 19 січня призвели до серйозних фінансових проблем у компанії Нафтогаз. Прем’єру неодноразово і в письмовій, і в усній формі практично всі положення листа викладалися", - наголосив Соколовський.

"Цей лист президента фактично співпадає за змістом з позицією Нафтогазу, яка доповідалася у середу в контексті підготовки до засідання в Ялті", - заявив він.

Відповідаючи на питання, чи був лист Ющенка надісланий до Москви в офіційний спосіб, Соколовський заявив: "Без сумніву. Лист до Москви був переданий офіційними дипломатичними каналами, через міністерство закордонних справ".

"Лише після того, як лист вже був у Москві, він був опублікований", - зазначив представник президента.

Як відомо, раніше помічник президента РФ заявив: "Шкода, що про настільки серйозне послання ми дізнаємося, як кажуть, "у порядку повідомлення", з Інтернету - партнери не знайшли часу, як це прийнято у світовій практиці, передати нам його офіційно".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News