Мороз назвав Луценка кон'юнктурником і "прислугою"

Четвер, 10 грудня 2009, 11:17

Міністр внутрішніх справ Юрій Луценко "прислуговує" прем'єру Юлії Тимошенко, але може зрадити і її, вважає лідер СПУ Олександр Мороз.

Виступаючи в Донецьку, Мороз назвав свого колишнього соратника Луценка "кон'юнктурником", повідомляє прес-служба Соцпартії.

"Луценко став міністром МВС після Майдану - з подачі Петра Порошенка. Після створення Антикризової коаліції й обрання мене спікером саме Луценко першим привітав мене з обранням на цю посаду", - зазначив лідер СПУ.

"Потім Юрій Луценко просив мене домогтися того, щоб він залишився працювати головою МВС в уряді Януковича - хоча перед цим, усі пам'ятають, нещадно критикував його", - сказав Мороз

За його словами, "Луценко завзято догоджав президенту Ющенку в його діях проти Юлії Тимошенко, але згодом, побачивши переваги об'єднання з Тимошенко і БЮТ, він відокремився від Ющенка і став висловлюватися про президента вкрай негативно".

"Прийде час - і Юрій Луценко зрадить Тимошенко, як він це зробив з Морозом, з Ющенком; це закономірно для нього", - вважає Мороз.

На його думку, скандальний вихід Луценка з наради в Ющенка в середу, 9 грудня, - підсумок протистояння влади через незавершену конституційну реформу.

Мороз допускає відставку Луценка - бо він втягнув міліцію в політику.

"Мені неприємно коментувати ситуацію з Луценком - через інцидент в аеропорту Мюнхена, через його бійку з мером Києва. Вважаю, що в даному випадку його звільнення обумовлене не тільки неетичною поведінкою як голови МВС, але, насамперед, - через використання його відомства в політичних цілях", - сказав лідер "соціалістів".

"Зараз міліція орієнтована не на виконання своїх посадових обов'язків, як це належить за законом. МВС орієнтована на тих, кому служить, вірніше, прислуговує Юрій Луценко", - заявив Мороз.

"Міліція зайнята політикою, виборами, а не виконанням своїх прямих обов'язків", - сказав він, зазначивши при цьому, що кількість тяжких злочинів у країні збільшилося на 30%.

Мороз висловив упевненість, що наступні парламентські вибори треба провести за відкритими списками: тоді люди будуть бачити за кого голосують, і не стануть підтримувати "кон'юнктурників і перебіжчиків".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування