"Оборона" Луценка: Ющенко має казати "я - теж корупціонер"

Четвер, 10 грудня 2009, 16:24

Депутат від "Народної самооборони" Олег Новіков заявляє, що президент Віктор Ющенко сам поводиться як корупціонер і чинить тиск на правоохоронні органи.

"Політика ручного управління правоохоронною системою, яку останнім часом сповідує президент,  дискредитувала себе", - заявив він, повідомляє прес-служба "НС".

За словами депутата, є численні приклади цього, починаючи з призначення керівником управління СБУ Тиберія Дурдинця, "який уславився своїми корупційними діяннями" й був знятий з посади судом, і "закінчуючи фальшиводипломником (Андрієм) Кислинським, якого президент протегував на посаду особистого секретаря і до СБУ".

Новіков стверджує, що "багато діянь президента і його оточення підпадають до сфери Закону про боротьбу з корупцією".

"Навіть кафрський ворон, якого президент одержав у подарунок в зоопарку, незабаром про це закаркає; якби кожному відвідувачу зоопарку дарували живу тваринку, у ньому лишилися б самі порожні клітки. Чому такий виняток для Ющенко? Не кажу вже про одержання президентом кота вартістю близько 1000 гривень, що було прокоментовано всіма ЗМІ України", - сказав він.

"Тому будь-які наради із приводу протидії корупції президент може починати словами: "Я - теж корупціонер", а далі за текстом", - заявив Новіков.

"Тому що одержання з музеїв України різного роду культурних цінностей і раритетів посадовою державною особою теж інакше, ніж корупційною дією не назвеш. Що - у нас президент веде "Поле Чудес", щоб дорогі подарунки приймати, чи він все-таки посадова особа?", - запитав "самооборонець".  

Крім того, Новиков зазначив: "Скільки було викрито керівників райдержадміністрацій - хабарників. Чому жоден з них не сів за ґрати? І чому не відповів той, хто цих людей призначав на посади?

"Це чи не ознака кругової поруки, корупції, наявності в країні "коза ностри"? Адже незважаючи на запити  Верховної Ради, Генпрокуратури, жоден з них не був знятий зі своєї посади. І це свідчить про те, що боротьба з корупцією повинна починатися із секретаріату президента", - заявив Новіков.

Він звертає на все це увагу депутата-"нашоукраїнця" Андрія Парубія і цікавиться, що спонукало останнього "захищати президента й давити на систему МВС?".

"Може, це через те, що він на відміну від Кириленко й Кендзьора не одержав державних нагород за торішній розвал коаліції та за спроби нинішнього внутрішньофракційного перевороту?", - підозрює Новіков.

А про Луценка він сказав, що це - "єдиний міністр, що захищає своїх підлеглих перед Кабміном і президентом", і що саме завдяки позиції Луценка, яку він відстоював, "Україна сьогодні починає ставати демократичною державою", а система МВС з репресивної за Леоніда Кучми "стала набагато людянішою і більше не виконує замовлень Банкової".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
16:16
фотоУ Львові за хабарі підробляли інвалідність військовозобов’язаним – ДБР
16:16
Понад 94% українців довіряють ветеранам, які повернуться з великої війни. Опитування
16:14
фотоУкраїна отримала 18 модульних мостів американської компанії Acrow
16:12
відеоПерші хвилини після ракетної атаки РФ на Дніпро потрапили на бодікамери поліції
16:06
Одещина знову зазнала ракетного удару РФ: є пошкодження інфраструктури та поранений
16:02
фотоЗ’явилися супутникові знімки наслідків ракетних ударів ЗСУ по аеродрому "Джанкой"
15:42
Какао б'є нові рекорди: ціни перетнули межу в 11 тисяч доларів
15:31
ФОТО"Я зворушений підтримкою українців". Режисер "20 днів у Маріуполі" привіз Оскар в Україну
15:30
Іран не планує відповідати Ізраїлю після останньої атаки – ЗМІ 
15:08
ФОТОПрезидент розписався на легендарній стелі Донецької області, яку раніше зафарбували активісти
Усі новини...