Медведчук: Вона - працює, любить і все ще терпить

П'ятниця, 11 грудня 2009, 11:48

Екс-голова адміністрації президента Віктор Медведчук заявляє, що відійшов від публічної політики, оскільки не хотів брати участі у "політичній виставі".

Про це він написав у колонці для журналу "Кореспондент", присвяченій річниці конституційної реформи.

"Починаючи з весни 2006 року, я вирішив взяти паузу, відійшовши від активної публічної політики. Оскільки я не вважав правильним далі перебувати на сцені і бути учасником тої політичної вистави, яка йде безперервно протягом останніх років", - пише Медведчук.

"А глядачі продовжують плескати й оплачувати зі своєї кишені гру нинішньої трупи, явно провінційного рівня", - зазначив він.

Медведчук також відповів на заяви політиків про те, що до 2005 року в країні не було свободи слова і що сьогоднішня свобода слова - одне з "досягнень Майдану".

"Я не хочу порівнювати загальний рівень нинішньої журналістики з 2004 роком і обговорювати причини, чому і куди поділося ціле покоління ще молодих журналістів, які сяяли кілька років тому. І хто прийшов їм на зміну?", - запитує він.

"Я чудово розумію власників ЗМІ, яким сьогодні доводиться бути втягнутими в політику. Але найстрашніше, що в журналістській професії стали затребувані не журналісти зі своєю позицією, а люди, які вміють талановито писати заказухи і "мочити" неугодних господарям політиків. Я відчув на собі і продовжую відчувати наслідки роботи таких "журналістів". До речі зауважу, що ставлюся до їхніх потуг з іронією", - пише Медведчук.

У фіналі статті Медведчук зазначив:
 
"Дивно, але попри все Вона - працює, будує, любить і народжує дітей, читає хороші розумні книги і сподівається на краще. Як ви розумієте, Вона - це Україна. І найголовніше - Вона все ще терпить! Чи довго?"

Як відомо, свого часу Адміністрацію Леоніда Кучми часів Медведчука пов'язували із введенням "темників" для журналістів.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування