Луценко скаржиться, що без подачок завалиться

П'ятниця, 11 грудня 2009, 12:28

Міністр внутрішніх справ Юрій Луценко прогнозує, що ефективність роботи міліції знизиться, якщо в силу вступить закон, що забороняє фінансування держорганів за рахунок благодійних фондів.

Про це він заявив у п'ятницю в інтерв'ю журналістам, повідомляє Лігабізнесінформ.

За його словами, МВС фінансується державою усього на 25% від необхідної суми.

Луценко уточнив: "Я думаю, що цей закон недосконалий. Такі закони діють у країнах, де відомства забезпечені базовим фінансуванням і, звичайно, будь-які подачки з боку фондів неприпустимі".

"МВС фінансується на 25% від необхідного. Решту ми змушені заробляти шляхом надання дозволених законом платних послуг або допомоги благодійних фондів. Якщо з 1 січня, відповідно до закону, це все зупиниться, міліція буде, м'яко кажучи, неефективно працювати".

Точно так само, за словами Луценка, реалізація закону позначиться і на інших відомствах.

"Це дуже схоже на наведення макіяжу на важкохворому. Його оперувати потрібно, а не наводити глянець. Цей закон дуже класний і красивий у країнах, де міліція фінансується належним чином", - відзначив міністр.

"У нас, на жаль, без цих подачок завалиться система державного управління. Не тільки в міліції. Але закон є закон, набере сили - будемо виконувати. Єдине, що - це не додасть ефективності виконанню основної задачі міліції - боротьбі зі злочинністю. Без бензину, без форми, без техніки це буде, м'яко кажучи, складно", - сказав він.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...