У Тимошенко і Ющенка найбільше ефіру

П'ятниця, 11 грудня 2009, 13:38

Президент та прем'єр-міністр  були лідерами уваги телеканалів у листопаді.

Про це йдеться в дослідженні Української академії преси.

Об'єктом дослідження стали матеріали за один повний тиждень місяця програм новин каналів "1+1", "Інтер",  "Новий канал", ICTV, СТБ, ТРК "Україна".

Про діяльність президента Ющенка говорилося в 10% повідомлень, по Тимошенко - 9%, а лідера опозиції Януковича - у 2%.

Передвиборні програми кандидатів в президенти згадуються в 1% усіх повідомлень про Україну. Це були програми Януковича та Яценюка

Вісім кандидатів у президенти мали синхрон у новинних програмах другого тижня листопада. 

31% загального синхрону належить Ющенко, 29%  Тимошенко, 17% Януковичу, 8% Яценюку, 7% Тігіпку, 6% Литвину та по 1% Гриценку та Противсіху. Найбільша частка від загального синхрону Ющенка та Тимошенко в новинах ICTV (26% та 28% відповідно), а Януковича на Інтері (37%). 

17% - такою була частка повідомлень з декількома точками зору для всіх каналів в середньому. Найменше їх на ICTV (3%), найбільше  на ТРК "Україна" - 25%.

"В цілому, можна зробити висновок, що у листопаді політичні події перебували на периферії уваги новинних програм. Увага до політичних новин в Україні чи не найменша за останні 5 років, основна причина - пандемія грипу, що стала домінантою місяця", - зазначили експерти.

Загалом, увага до кандидатів на посаду президента присутня у кожній третій новині про Україну. Рейтинг уваги очолюють президент та прем'єр-міністр, причому лідери стали об'єктом іронічних та негативних оцінок.

Тема виборів присутня в 12% повідомлень про Україну, що менше, ніж перед достроковими виборами до ВР у червні 2007.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування