Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Литвин бачить сенс у ідеях Медведчука, але...

П'ятниця, 11 грудня 2009, 21:23
Проведення позачергових парламентських виборів залежатиме від нового президента.

Про це заявив спікер Володимир Литвин в ефірі 5 каналу.

"Все залежить від того, хто буде главою держави. Якщо він буде опиратися на народні настрої, то тоді Верховна Рада буде працювати, і уряд буде працювати як годинник", - сказав він.

"А якщо це буде нав'язана, сфальшована кандидатура, то цілком очевидно, що буде намагання підпорядкувати собі все, щоб приховати свою нелегітимність", - зазначив спікер.

Литвин підкреслив, що проведення позачергових виборів парламенту буде мати сенс, якщо буде змінена виборча система. Спікер наголосив, що якщо залишиться чинна виборча система за закритими партійними списками - "на 80% залишаться одні й ті ж особи (в парламенті)".

За його словами, що у випадку зміни виборчої системи - "вибори будуть непередбачувані і всі ці надуті рейтинги лопнуть, як мильна бульбашка".

Коментуючи заяву екс-глави адміністрації президента Віктора Медведчука про те, що Україна потребує сильної президентської влади, Литвин заявив: "Є сенс у такій постановці питання, але треба чітко побачити, хто буде главою держави".

"Щоб не відбулася узурпація влади в країни. Бо якщо прийдуть люди з диктаторськими замашками, то ми отримаємо в одній особі президента, прем'єра, голову Верховної Ради і всю Верховну Раду", - сказав спікер.

"Це піде далеко не на користь країні. Зайде один клан, сяде, почнуться процеси перерозподілу власності, пошуку незручних людей і те, що можна назвати вже навіть не політичними репресіями", - наголосив він.

Крім того, Литвин вважає, що перехід на мажоритарну систему на виборах до місцевих рад не вдасться здійснити до 30 травня 2010 (дата виборів до місцевих рад).

"Я не виключаю, що може бути такий піар-хід: проголосувати у першому читанні цей закон (про перехід на мажоритарну систему), розуміючи, що на друге читання він буде заблокований", - сказав спікер.

Литвин наголосив, що дві найбільші фракції проти переходу на мажоритарну систему на місцевих виборах.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування