Ющенко розказав, навіщо Тимошенко гроші МВФ

Субота, 12 грудня 2009, 14:57

Президент Віктор Ющенко заявляє, що уряд намагається отримати від Міжнародного валютного фонду черговий транш кредиту для погашення боргів за газ.

Про це він сказав у своєму виступі на урочистостях з нагоди надання Тернопільському державному технічному університету статусу "національного", повідомляє УНІАН.

Ющенко зауважив, що щойно з Вашингтону повернулась урядова делегація, яка просила 2 млрд. 300 тис. доларів для того, аби розрахуватись з боргами за газ.

При цьому президент вкотре розкритикував уряд за залучення великої кількості кредитів. Він нагадав, що лише у проекті бюджету на наступний рік уряд пропонував передбачити 22 млрд. грн. на обслуговування відсотків за кредитами. Ющенко зауважив, що ці борги доведеться віддавати дітям та внукам.

Як повідомляв УНІАН, в номері від 10 грудня ц.р. американське видання The New York Times, посилаючись на дані, одержані від офіційного представника МВФ, опублікувало інформацію про те, що МВФ відклав до завершення президентських виборів надання Україні останнього - четвертого - траншу кредиту в розмірі 3,5 млрд. дол. США.

11 грудня, коментуючи ці інформацію, віце-прем`єр-міністр України Григорій Немиря заявив, що питання про виділення Україні четвертого траншу кредиту МВФ знаходиться на стадії підготовки до розгляду Радою директорів фонду.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News