Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

ЦВК думає, що робити з людиною Януковича

Субота, 12 грудня 2009, 15:58

ЦВК не розглядав рішення ВАСУ, що зобов'язує Центвиборчком скасувати рішення про призначення секретарем окружкому в Херсонській області представника Януковича

Як передає кореспондент агентства "Інтерфакс-Україна", пропозицію про внесення до порядку денного даного питання, висунув заступник голови ЦВК Андрій Магера.

Однак за дане рішення проголосувало лише 5 членів ЦВК.

Магера нагадав, що в рішенні суду вказується, що ЦВК має прийняти відповідне рішення на найближчому засіданні.

Однак інші члени ЦВК аргументували свою позицію тим, що їм необхідно більш детально ознайомитися з даним рішенням Вищого адміністративного суду, що було винесено ввечері в п'ятницю 11 грудня.

Коментуючи журналістам дане рішення ВАСУ, Магера відзначив, що воно надалі дозволить кандидатам у президенти, у разі потреби і порушенні їхньої квоти при призначенні керівних посад у виборчих комісіях посилатися на дане рішення.

"Це рішення насправді має більше наслідків на майбутнє, у першу чергу, для окружних виборчих комісій, що будуть формувати дільничні виборчі комісії, призначаючи осіб на керівні посади", - відзначив Магера.

"Безумовно, це буде мати значення ще і тому, що відповідні довірені особи кандидатів на місцях, якщо окружні виборчі комісії будуть відходити від принципу пропорційного представництва в керівництві комісій, будуть мати можливість оскаржити їхню дії і посилатися на постанову ВАСУ", - додав він.

При цьому Магера повідомив, що постанова ЦВК про заміну представників кандидатів у президенти на керівних посадах в окружкомах, згідно з якою був порушений принцип пропорційного представництва кандидатів у президенти, не буде переглядатися, якщо минув термін її оскарження в суді, тобто 5 днів із дня прийняття постанови ЦВК.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування