Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

США обіцяють захищати і годувати українців на "Аріані"

Неділя, 13 грудня 2009, 19:22
Військові кораблі США готові сприяти у задоволенні потреб українських моряків судна "Аріана" у їжі, питній воді і забезпеченні безпеки.

Про це йшла мова під час зустрічі міністра закордонних справ Петра Порошенка з послом США в Україні Джоном Теффтом з питання гарантування безпеки звільнених моряків, повідомляє прес-служба МЗС.

"Сторони обговорили шляхи залучення можливостей військово-морських сил США для гарантування безпеки звільнених моряків. Було детально обговорено кроки, спрямовані на прискорення доставки на борт судна дизельного палива", - йдеться у повідомленні.

Крім того, відбулась телефонна розмова Порошенка з капітаном судна "Аріана".

Він детально поінформував про зустріч з американським представником та зусилля, які вживаються для гарантування безпеки українського екіпажу і недопущення будь-яких провокацій, зазначили у МЗС.

Міністр звернувся до капітана „Аріани" з пропозицією невідкладно інформувати про будь-які потреби членів екіпажу, та запевнив, що готовий їх забезпечити максимально оперативно.

Як відомо, судно "Аріана" захопили сомалійські пірати 2 травня в Аденській затоці. Усі 24 члени екіпажу є громадянами України.

Судно було звільнено 10 грудня.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...