Тимошенко і депутати почали торгуватися за бюджет

Понеділок, 14 грудня 2009, 11:46
 

Уряд внесе до парламенту змінений проект держбюджету на 2010 рік після того, як отримає пропозиції бюджетного комітету ВР.

Про це заявив перший віце-прем'єр Олександр Турчинов у понеділок на брифінгу.

Він нагадав, що згідно з Бюджетним кодексом, уряд має отримати збалансовані висновки та пропозиції від профільного комітету ВР щодо бюджету.

"На жаль, Верховна Рада не виконує навіть ту постанову, яку сама прийняла, тобто постанову, якою вони направили бюджет на доопрацювання уряду", - зазначив Турчинов.

"Доопрацювання - це цікавий процес, але уряд повинен чітко отримати вектор цього доопрацювання, тобто які позиції, на їх переконання, треба збільшити і за рахунок чого", - пояснив перший віце-прем'єр.

"На жаль, таких пропозицій ми не отримали і як тільки вони надійдуть, ми будемо розуміти, в якому напрямку нам доопрацьовувати бюджет і ми одразу його внесемо", - запевнив Турчинов.

Раніше на погоджувальній раді у Турчинова виникла суперечка з першим віце-спікером Олександром Лавриновичем.

Останній наголосив, що Верховна Рада за законом повинна надавати уряду лише узагальнені пропозиції, що й було зроблено. Тому він закликав Турчинова виконувати постанову ВР.

"Верховна Рада ухвалила всі необхідні рішення і враховуючи узагальнені пропозиції, тому виконуйте постанову. Що стосується внутрішніх цифр - це ваша компетенція, це не в компетенції Верховної Ради", - сказав він.

"Українська правда"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News