По крісло Москаля повернувся попередник

Вівторок, 15 грудня 2009, 09:44
 

Донецький окружний адмінсуд поновив Анатолія Могильова на посаді заступника міністра внутрішніх справ - начальника ГУ МВС у Криму.

Відповідне рішення суд ухвалив у п'ятницю, 11 грудня, повідомляє "Комерсант-Україна".

Процес поновлення Могильова триває вже рік. У грудні 2007 року він подав керівництву МВС рапорт про надання йому відпустки, а пізніше - заяву про звільнення з посади начальника міліції Криму і з органів внутрішніх справ.

Однак у листопаді 2008 року Могильов заявив, що прийняв рішення про відставку під тиском члена фракції НУ-НС Геннадія Москаля, і подав позов про поновлення на посаді, який було негайно задоволено.

Рішення суду першої інстанції підтвердив Апеляційний адмінсуд Донецька. Але в МВС рішення суду виконувати не квапилися.

У зв'язку з цим Державна виконавча служба зобов'язала міністра внутрішніх справ Юрія Луценка виплатити на користь держави штраф у розмірі 510 грн. за невиконання рішення суду.

19 серпня Кабмін, виконуючи рішення суду, поновив Могильова на посаді і відразу ж звільнив, призначивши на цю посаду Москаля.

"З огляду на попередній досвід, тепер у рішенні суду прописана спеціальна норма про те, що Кабмін повинен видати відповідне розпорядження (про відновлення на посаді), а МВС - наказ і допустити мене до виконання службових обов'язків. Тобто в цьому рішенні прописано порядок його виконання", - розповів Могильов.

За його словами, текст судового рішення він одержить найближчими днями, після чого відразу ж звернеться до виконавчої служби.

"Суд - справа хороша, але не можна переоцінювати його можливості на користь Могильова. Розраховувати на суд може лише той, хто в українському правосудді нічого не розуміє", - заявив нинішній начальник міліції Криму Москаль.

Проте, за його словами, це судове рішення вже оскаржене юристами МВС. Розгляд справи в апеляційній інстанції може затягтися на кілька місяців.

Разом з тим, навіть якщо рішення суду набуде чинності, міністерство, за словами Москаля, звільнить Могильова за іншою статтею.

Одним із приводів для третього звільнення може стати той факт, що, будучи діючим генералом, Могильов є главою виборчого штабу кандидата в президенти Віктора Януковича і займається політичною діяльністю.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування