На головний тест на правдивість виборів не вистачає грошей

Вівторок, 15 грудня 2009, 11:58

Фонд "Демократичні ініціативи", КМІС, Український центр економічних і політичних досліджень імені Разумкова проведуть Національний екзит-пол-2010 у дні виборів президента 17 січня і 7 лютого.

Про це повідомив директор Фонду "Демократичні ініціативи" Ілько Кучерів на прес-конференції у вівторок, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

За його словами, планується опитати близько 13 тисяч респондентів на 240 виборчих дільницях, і похибка вибірки не повинна перевищити 2,5% для лідерів гонки і 0,7-1,5% - для інших кандидатів.

Попередні результати екзит-полу планується оголосити відразу ж після закриття виборчих дільниць після 20.00 години, уточнені - близько 23.00 годин 17 січня і 7 лютого. Крім того, ця інформація буде оприлюднена на сайтах http://www.exitpoll.org.ua/, dif.org.ua, newcitizen.org.ua.

"Національний экзит-пол-2010" фінансується форумом міжнародних донорів, у котрий входять, зокрема, Міжнародний фонд "Відродження", Посольство Королівства Нідерландів в Україні, Національний фонд підтримки демократії і Фонду Чарльза Стюарта Мотта (США).

За словами Кучеріва, усього на проведення екзит-полу необхідно $220 тис., і зараз до цієї суми не вистачає $70 тисяч.

"Ми зібрали гроші, але тільки на один тур виборів. Тому плануємо розширювати кампанію по збору коштів. Зараз будемо звертатися до українського народу, відкриємо рахунок, куди можна буде перевести кошти", - розповів Кучерів раніше Лігабізнесінформ.

Володимир Фесенко вважає, що закордонні партнери рано вписали Україну в число демократичних країн, що не мають потреби в підтримці.

Керівник КВУ Олександр Черненко, у свою чергу, визнає, що національний екзит-пол "консорціуму трьох" - це єдине соціологічне дослідження, результатам якого він повірить у день голосування.  

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування