Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Ющенко розповів для фільму, в чому найбільша небезпека

Вівторок, 15 грудня 2009, 15:14

Президент Віктор Ющенко вважає, що деякі кандидати у президенти обов'язково повернуть Україну до авторитарного минулого у разі перемоги на виборах.

Це є найбільшою небезпекою для української нації, заявив він у інтерв'ю для документального фільму "Україна. Народження демократії", який знімає французький продюсерський центр "Les Films Grain De Sable".

На запитання, чому Україні важко дається боротьба з корупцією, Ющенко сказав, що відповідальність за це лежить на більшості в Верховній Раді, яка призначає і уряд, і генпрокурора, і міністра внутрішніх справ, до компетенції яких належить корупція.

"Корупція з легкістю процвітає там, де необмежена депутатська недоторканість поєднується з кримінальним світоглядом і можливістю впливати на фінансові потоки. А у нашому парламенті дуже багато людей випадкових, часом з декількома судимостями - і вони формують більшість", - сказав президент.

"Тепер скажіть мені, чи буде призначений більшістю генпрокурор або міністр внутрішніх справ відкривати і розслідувати справи проти злочинців у рядах цієї ж більшості? На жаль, сьогодні ми бачимо, що не буде", - додав Ющенко.

Загалом під час розмови він виклав своє бачення розвитку політичної ситуації в Україні з часу проголошення незалежності та оцінив основні процеси та події, які відбувалися в політикумі нашої держави протягом 1991-2009 років, повідомляє прес-служба президента.

Документальний фільм "Україна. Народження демократії" продюсерського центру "Les Films Grain De Sable" Жана Мішеля Карре та Джил Емері вийде на світові телеекрани в березні 2010 року.

Уривки інтерв'ю з провідними українськими політиками транслюватимуться в новинах французького телеканалу "France 2" напередодні та під час президентських виборів в Україні в січні 2010 року.

Фільм є спільним проектом центру "Les Films Grain De Sable" та низки європейських телеканалів, зокрема France 2, Arté, Planète, TSR Switzerland, VRT Belgium та ін.

Продюсерський центр "Les Films Grain De Sable" з 1975 року випустив понад 100 фільмів - як документальних, так і художніх. Найбільш відомі останні документальні проекти: "Корабель дурнів", "Дві матері", "Система Путіна", "Курськ: підводний човен в каламутній воді", "Епопея чорного золота" та інші.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування