Рада провалила "потуги" Шуфрича запустити чергову шпильку в Луценка

Вівторок, 15 грудня 2009, 17:11
 

Німецька сторона готова надати матеріали щодо інциденту в аеропорту Франкфурта за участі голови МВС Юрія Луценка у разі отримання згоди останнього.

Про це з трибуни парламенту заявив "регіонал" Нестор Шуфрич, доповідаючи результати розслідування Тимчасовою слідчою комісією парламенту відповідного інциденту.

"Прокуратура землі Гессен, поліція у Франкфурті, земельний суд готові надати відповідну інформацію, але кажуть, що вони обмежені чинним німецьким законодавством щодо надання інформації відносно підозрюваних та звинувачених осіб. А саме таким вважається Луценко", - сказав він.

Водночас депутати не підтримали постанову ТСК Шуфрича, у якій містилося звернення від імені Верховної Ради до Луценка надати згоду для отримання усіх матеріалів, пов'язаних з обставинами інциденту.

"Щоб ми отримали необхідні документи, вивчили всі обставини, подивилися, які свідки були допитані поліцейською стороною і що стало підстави натягнення на нашого міністра кайданчиків і утримання його у в'язниці", - заявив Шуфрич.

Після того, як постанову було провалено, перший віце-спікер Олександр Лавринович оголосив, що комісія Шуфрича припиняє свою роботу.

У свою чергу голова альтернативної комісії по Луценку БЮТівець Роман Забзалюк, доповідаючи результати розслідування, заявив, що факти щодо перебування Луценка "у стані, наведеному у публіці німецької газети "Більд", документального підтвердження не знайшли".

Забзалюк також сам запропонував розпустити його комісію.

Розгляд питання щодо Луценка у парламенті зайняв близько півтори години.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News