Банкова: вибори поставлені під загрозу

Вівторок, 15 грудня 2009, 18:03
Президент Віктор Ющенко критикує заяви Кабміну про те, що проект бюджету не буде поданий до парламенту до кінця 2009 року.

Про це глава держави сказав, виступаючи на регіональному форумі конгресу інтелігенції в Одесі, повідомляє його прес-служба.

"А як вибори? Хто їх буде фінансувати? З яких джерел?", - сказав Ющенко.

Президент також висловив критичні оцінки бюджету 2009 року, "50 відсотків видатків якого не мають джерел фінансування, при цьому уряд вирішує цю ситуацію через тотальні запозичення, збільшивши державний борг до 285 млрд. гривень".

Крім того, як заявила в інтерв'ю дніпропетровським ЗМІ глава секретаріату президента Віра Ульянченко, через неприйняття держбюджету на наступний рік, під загрозу поставлене питання фінансування виборів.

"Що це - бажання зірвати вибори? Внести хаос у цю виборчу кампанію? Тут і так достатньо зроблено вже Партією регіонів і БЮТ", - сказала вона.

Також голова секретаріату нагадала про відсутність чітко сформованого виборчого законодавства, що, звичайно, "ставить під загрозу проведення чесних виборів".

На думку Ульянченко, небажання парламенту приймати запропоновані президентом зміни до виборчого законодавства є свідченням того, що як мінімум дві політичні сили - найбільші фракції в парламенті - "зацікавлені провести вибори втемну".

"Президент постійно говорить про те, що вибори мають пройти на чесному законодавстві. Це гарантія чесних і відкритих виборів. Сподіваємося, це буде почуто, і до кінця року як мінімум ми все-таки отримаємо закон про вибори", - сказала вона.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News