Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Порошенко обнадіює, що в 2012 році до ЄС можна буде їхати без віз

Середа, 16 грудня 2009, 14:43
Міністр закордонних справ Петро Порошенко прогнозує уведення безвізового режиму України з ЄС до проведення чемпіонату Євро-2012.

Про це він заявив у ході спільної прес-конференції з польським колегою Радиславом Сікорським, повідомляють "Українські новини".

"При наполегливій роботі це гарантовано до 2012", - сказав Порошенко.

Крім того, він підкреслив, що на саміті "Україна-ЄС" 4 грудня були ухвалені надзвичайно важливі рішення щодо безвізового режиму.

За його словами, де-факто між Україною і Європейським Союзом створено дорожню карту, яка передбачає виконання Україною своєї частини роботи зі введення безвізового режиму.

Україна розраховує, що Польща сприятиме введенню безвізового режиму між Україною й ЄС під час свого головування в ЄС у другому півріччі 2011 року, щоб до Чемпіонату світу з футболу у 2012 році такий режим був уведений.

Останнім часом представники ЄС критикували політику української влади, зокрема, щодо євроінтеграції.

Так, постійний представник Євросоюзу в Україні Жозе Мануель Пінту Тейшейра заявив, що українська влада не виконує дані ЄС обіцянки щодо проведення необхідних реформ.

Президент Єврокомісії Жозе Мануель Баррозу в ході самміту "Україна-ЄС" 4 грудня  заявив, що в Україні недостатній рівень проведення реформ, а "слова не завжди супроводжуються діями".

А президент Європарламенту Єжи Бузек заявив, що за останні 5 років Україна не досягла значного прогресу в наближенні до Євросоюзу.

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: