Янукович підключив до захисту "Межигір'я" ще одного гравця?

Четвер, 17 грудня 2009, 08:48
 

Невідома фірма "Да Лат" через суд домагається анулювання продажу екс-держрезиденції "Межигір'я" нинішньому власнику - компанії "Танталіт".

Позивач аргументує свою позицію тим, що в листопаді 2007 року до нього звернулася компанія "Медінвесттрейд" із пропозицією купити об'єкти на території екс-резиденції.

Компанія пропустила формальний термін для дачі згоди на покупку, і об'єкти були куплені "Таланлітом", повідомляє "Дело".

У 2008 році "Да Лат" подала судовий позов, вимагаючи укласти договори з нею, розірвавши з "Танталітом".

Господарські суди першої та другої інстанцій відмовили у задоволенні позову компанії.

У середу могла бути поставлена крапка в розгляді цього позову, однак Вищий госпсуд переніс засідання через неявку сторін, повідомили в прес-службі Генпрокуратури.

Прокуратура представляє у цій справі інтереси держави, оскільки паралельно в судах розглядається інший позов до приватних компаній - від Кабміну, яким уряд намагається повернути резиденцію в держвласність.

Представник однієї з юридичних компаній пояснив, що позов "Да Лата" - від початку програшний, і звернення цієї компанії до суду може переслідувати інші цілі.

Зокрема, власники "Межигір'я" мають намір за допомогою штучно спровокованого судового процесу довести, що продаж резиденції, в якій зараз проживає Віктор Янукович, - законний.

За аналогічною схемою в 2007 році діяла компанія "Медінвесттрейд".

Щоб закріпити за собою юридичні права на "Межигір'я", фірма одразу після отримання прав власності звернулася до суду з вимогою визнати незаконним договір міни з держкомпанією "Надра України", яким резиденція була передана "Медінвесттрейду".

Суди першої та другої інстанцій відмовили комерсантам, визнавши угоду законною.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News

Усі новини...