Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Онопенко обіцяє погодитись на неугодного суддю

П'ятниця, 18 грудня 2009, 14:03
 

Питання про обрання нового голови Вищого адмінсуду України буде розглянуто на засіданні Ради суддів України 25 грудня.

Про це заявив голова Верховного Суду Василь Онопенко в п'ятницю після завершення пленуму ВСУ, повідомляє Інтерфакс-Україна.

Він також повідомив, що засідання Ради суддів адмінсудів, на якому має бути визначена кандидатура на посаду голови Вищого адмінсуду України, відбудеться 23 грудня.

Відповідаючи на запитання, чи внесе він кандидатуру нинішнього голови ВАС Олександра Пасенюка на Раду суддів України для повторного призначення на цю посаду, Онопенко сказав:

"Вони ще повинні визначитися - Рада суддів адміністративних судів. Якщо вони визначаться, то я буду вносити. Я буду чинити за законом".

При цьому голова Верховного Суду спростував інформацію про те, що Рада суддів адмінсудів уже визначилася з цього питання і рекомендувала Раді суддів України розглянути питання про повторне обрання Пасенюка на посаду голови ВАС.

"Такого рішення ще не було. Вони, здається, повинні 23 грудня засідати і прийняти конкретне рішення. А конкретно по Пасенюку вони не приймали", - заявив Онопенко.

Тим часом, Рада суддів адмінсудів України 7 грудня не підтримала рекомендацію Онопенка про дострокове звільнення Пасенюка з посади голови ВАС - проти цього проголосували 23 учасника ради з 37.

При цьому рада 24 голосами проти 13 рекомендувала Раді суддів України розглянути питання про повторне обрання Пасенюка на цю посаду.

Термін повноважень Пасенюка на посаді голови ВАС спливає 22 грудня.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...