Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Тимошенко хоче передати права Медведька Луценку

П'ятниця, 18 грудня 2009, 19:18
Прем'єр Юлія Тимошенко обіцяє міліціонерам ухвалити закон, який демонополізує вести справи до суду.

Про це вона сказала на урочистій частині концерту, присвяченого Дню міліції в палаці "Україна" в п'ятницю в Києві, повідомляє Інтерфакс-Україна.

"Не може Генпрокуратура бути своєрідним санпропускником до суду - прийшли, подивилися, це підходить, це не підходить (закриття або продовження розслідування кримінальної справи, рішення по якій ухвалює Генпрокуратура)", - заявила прем'єр.

Тимошенко нагадала, що підготовлено відповідний законопроект, який "демонополізує право прокуратури вести до суду кримінальні справи, які розслідувалися або міліцією, або іншими силовими структурами".

"Хто вів справу, той і доводить її до суду", - підкреслила вона, зазначивши, що та силова структура, яка вела слідство, яка завершила справу, вона має і представляти цю кримінальну справу в суді.

"А прокуратура, в свою чергу, вже буде висловлювати свої думки безпосередньо в суді", - додала Тимошенко.

"Ми такий закон обов'язково введемо в життя, обов'язково, запам'ятайте", - сказала Тимошенко, звертаючись до особового складу МВС.

Крім того, вона пообіцяла ухвалення закону про нове формування дисциплінарних комісій, які розглядають порушення з боку суддів і залучають їх до дисциплінарної відповідальності.

"У законах, які ми підготували, ми передбачаємо абсолютно нове формування дисциплінарних комісій. Вони будуть формуватися не чиновниками, не корупційним гілками влади", - зазначила прем'єр.

Тимошенко додала, що якщо дисциплінарні комісії формуватимуться з залученням структур та інструментів громадянського суспільства, то тоді буде можливість притягнути до відповідальності суддів, які порушують закон і виносять неправомірні рішення.

Крім того, вона запевнила, що не дозволить політикам робити піар на критиці роботи міліції.

"Коли хтось починає робити критичні зауваження, особливо на найвищому політичному рівні, я абсолютно точно знаю, що ви точно знаєте їм (зауваженням) ціну", - сказала прем'єр.

Тимошенко підкреслила, що ніколи не дозволить, щоб політики робили штучні рейтинги, штучно дзвінкими свої імена на тому, що вони десь будуть "шпиняти міліцію".

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...