Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У Медведька назвали комісію по отруєнню Ющенка упередженою

Понеділок, 21 грудня 2009, 17:12
 

Факти, викладені у звіті тимчасової парламентської комісії щодо отруєння кандидата в президенти Віктора Ющенка, не відповідають дійсності.

Про це йдеться в заяві прес-служби ГПУ, поширеній в понеділок.

"Прес-служба Генпрокуратури уповноважена заявити, що факти, викладені у звіті Тимчасової слідчої комісії ВР України, не відповідають дійсності і свідчать про її упередженість", - йдеться  в заяві.

В документі наголошується, що "факт умисного отруєння кандидата у президенти Ющенка у 2004 році повністю доведений зібраними доказами, а відсутність у справі на даний час обвинувачених (підозрюваних) обумовлюється лише складністю обставин злочину, скоєного в умовах неочевидності, та давністю подій".

Також в ГПУ вважають "суттєвою перешкодою" для завершення слідства неявку на допити деяких депутатів та відсутність правових важелів впливу на них, непрофесійне коментування обставин справи різними політиками та іншими не уповноваженими на це особами.

Також в заяві наголошується про відсутність підстав для зміни слідчої групи генпрокуратури.

"З огляду на це Генеральна прокуратура України застерігає всіх від будь-яких втручань у діяльність органу досудового слідства і запевняє про свою спроможність встановити істину в справі та довести її до логічного завершення", - наголошується  в заяві.

"Українська правда"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування