Канал Ахметова вимагає пустити в ефір Януковича і Ющенка

Понеділок, 21 грудня 2009, 19:27
ТРК "Україна" звернулася до телеведучого Савіка Шустера з пропозицією надати ефір лідеру Партії регіонів Віктору Януковичу і президенту Віктору Ющенку.

Про це заявила прес-служба телеканалу.

"На прямий ефір "Шустер Live" у п'ятницю 18 грудня редакцією програми були запрошені три провідних політика країни - Ющенко, прем'єр Юлія Тимошенко і Янукович. Однак, ефір відбувся лише за участю Тимошенко", - заявив телеканал.
 
"ТРК звернулася до автора і ведучого проекту "Шустер Live" з пропозицією надати двом політичним лідерам, які не взяли участь у прямому ефірі, час для виступу в програмі, що відповідає заявленому формату", - зазначила прес-служба.

Телеканал наголошує, що "дотримується принципу - рівний доступ для представників головних політичних сил".

"У разі потреби, ТРК "Україна" готовий виділити час у своїй програмній сітці для додаткового випуску програми "Шустер Live", - йдеться у повідомленні.

У свою чергу Шустер заявив Телекритиці: "Ми з повним розумінням ставимося до позиції ТРК "Україна". Проте, підкреслюємо, - задуманий нами формат програми в п'ятницю не відбувся через неприбуття двох з трьох запрошених гостей".

"У кожному з наших запрошень були викладені правила гри - розподіл банку часу (120 хвилин) між запрошеними кандидатами в президенти. Зокрема, нами було зазначено, що час дискусії ділиться порівну: 40 хвилин кожному", - наголосив він.

Шустер підкреслив: "Незважаючи на те, що ми незалежна телевізійна студія і могли вибирати формат дискусії на свій розсуд, ми все ж таки скористалися формулою розподілу часу, встановленого законом для дебатів".

"При всіх цих обставин, ми розуміємо позицію ТРК "Україна" і готові надати по 40 хвилин Ющенко і Януковичу", - заявив він.

"Для надання прямого ефіру аж до додаткових випусків програми, як зазначено в офіційному повідомленні телекомпанії, просимо президента і лідера Партії регіонів повідомити нам і телерадіокомпанії про свою участь у програмі не пізніше, ніж за 48 годин до можливого ефіру", - зазначив Шустер.

"Разом з тим, ми продовжуємо сподіватися на формат з трьома лідерами, оскільки впевнені, що дискусія між ними вкрай важлива для суспільства напередодні виборів президента", - підкреслив телеведучий.

Як відомо, ТРК "Україна" належить регіоналу Ринату Ахметову.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування