"Арбітру" виборів тимчасово лишили того ж керівника

Вівторок, 22 грудня 2009, 14:25

Президія Вищого адміністративного суду постановила, що Олександр Пасенюк виконуватиме обов'язки голови Суду до призначення нового голови.

Таке рішення було ухвалено на засіданні президії 21 грудня, повідомляє у вівторок, 22 грудня, прес-служба Вищого адмінсуду.

Члени президії ВАСУ пояснюють таке рішення "необхідністю не допустити дестабілізацію роботи" Вищого адмінсуду України, а також "відсутністю законодавчо визначеної процедури призначення голови вищого спеціалізованого суду, що в свою чергу може призвести до затягування цього процесу".

Разом з тим, члени президії Вищого адмінсуду наголошують на неможливості залишити систему адмінсудів без керівника в період, коли на адміністративні суди покладено важливий обов'язок - розглядати виборчі спори.

Як відомо, 22 грудня цього року завершуються повноваження Пасенюка на посаді голови Вищого адміністративного суду України, адже він був призначений на неї указом президента від 22 грудня 2004 року, а строк повноважень голови ВАСУ - 5 років.

7 грудня поточного року Рада суддів адміністративних судів України рекомендувала повторно призначити на посаду голови Вищого адмінсуду Олександра Пасенюка.

У свою чергу, голова Верховного Суду України Василь Онопенко просив Раду суддів адмінсудів розглянути інші кандидатури на цю посаду.

За чинним законодавством, саме Вищий адмінсуд вирішує долю виборів президента в разі оскарження їх результатів. Раніше це питання було в компетенції Верховного Суду.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування