Суддею, якого хочуть скинути у БЮТ, уже займається комісія

Середа, 23 грудня 2009, 09:30

Кваліфікаційна комісія суддів адміністративних судів веде дисциплінарне провадження у відношенні голови Окружного адмінсуду Києва Олега Бачуна.

Воно відкрите Вищим адміністративним судом з ініціативи голови ВАС Олександра Пасенюка, який вимагає достроково звільнити Бачуна з посади голови ОАС Києва.

Кваліфікаційну комісію суддів адмінсудів очолює суддя Вищого адмінсуду Олег Сергейчук, пише "Комерсант-Україна".

Підсумком роботи комісії стане або рекомендація звільнити Бачуна, або закриття провадження у зв'язку з недоведеністю фактів зловживань.

Як відомо, голова Вищого адміністративного суду Пасенюк рекомендував Раді суддів адміністративних судів звільнити Бачуна з посади голови окружного адмінсуду Києва - відповідне звернення Пасенюк підписав у понеділок увечері.

У документі зазначається, що в розпорядженні ВАС опинилися результати перевірки Генпрокуратури, з яких слідує, що співробітники ГПУ встановили невідповідність доходів Бачуна його витратам. Цей висновок, зокрема, ґрунтується на інформації про 64 авіаперельоти (21 - чартерний) Бачуна в період із 30 грудня 2004 до 8 жовтня 2009 року.

"Викладені Генеральною прокуратурою факти систематичного здійснення Бачуном О. В. приватних короткострокових поїздок за кордон є свідченням безвідповідального ставлення судді до покладених на нього обов'язків", - йдеться у зверненні Пасенюка.

Крім того, в ньому сказано, що Бачуном "не надано доказів, які б спростували факти невідповідності його доходів реальним витратам і іншим даним, що були предметом перевірки".

Раніше група народних депутатів фракції БЮТ звинувачувала суддю Бачуна не лише в дорогих авіаперельотах, але й, як сказано у зверненні голови ВАС, у "причетності до незаконної підприємницької діяльності через підставних осіб, володінні ним на правах власності декількома надзвичайно дорогими автомобілями, житлом і веденні способу життя, який значно перевищує його доходи судді".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News