Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Експерт: Вибори стануть некрологом помаранчевої революції, але є шанс

Середа, 23 грудня 2009, 14:53
 

Україна ще може стати процвітаючою країною, незважаючи на нинішню економічну кризу.

Таку думку висловив у статті "Важко бути Україною", опублікованій в "The New York Times" американським експертом, колишнім старшим директором з питань України в раді нацбезпеки при Клінтоні Марком Медішем.

"Незважаючи на нинішню економічну кризу і широко розповсюджене невдоволення населення політичною елітою, в України є світле майбутнє. У цієї країни є родюча земля, солідна промисловість і талановиті людські ресурси", - вважає Медіш. 

"У неї є відмітна риса козацької волелюбності, і саме цим пояснюється виникнення України - гордою впевненістю її різноманітного народу у власних силах", - підкреслює експерт, зазначивши, що в українських містах "явно відчувається дух волі, і це необхідно зберегти". 

Він упевнений, що США, щоб допомогти Україні повинні "зберігати рівновагу з вкрай важливою політикою "перезавантаження" у відносинах з Росією, переконуючи її сусідів, і, насамперед, Україну у своїй активній відданості цій країні".

"США і ЄС своєю політикою мають домагатися того, щоб вони (країни ближнього зарубіжжя Росії) залишалися "зарубіжжям", вільним і процвітаючим", - підкреслює автор.

"Українці і їхні західні партнери мають разом йти рівною дорогою реформ і довгострокової самодостатності України, не покладаючись на скоростиглі рішення і шикарні жести", - вважає автор.

Він також переконаний, що результат виборів 2010 року стане "некрологом Помаранчевої революції".

Автор відзначає, що рейтинги популярності "колишнього героя "Помаранчевої революції" Віктора Ющенка обчислюються однозначними цифрами". Він порівнює його з поляком Лехом Валенсою, який "втратив зв'язок з реальним життям і перетворився з національної ікони в політичне ніщо". 

"Швидше за все, січневе голосування призведе до другого туру за участю склочного і пробивного популіста, прем'єра Юлії Тимошенко і нудного, але урівноваженого екс-прем'єра і колишнього суперника Ющенка Віктора Януковича, чия Партія регіонів краще усіх організована", - відзначає автор.

"Обоє вони прагматичні керівники. Але хто б з них ні здобув перемогу, йому доведеться зіштовхнутися з величезними проблемами", - вважає експерт.

На його думку, переможець матиме заново запустити антикризову програму за участю МВФ і пам'ятати, що керувати Україною - значить зберігати рівновагу у відносинах зі Сходом і Заходом.

"Ця нагальна потреба є наслідком тиску як з боку зовнішньої геополітики, так і з боку  внутрішніх демографічних факторів", - вважає він.

"Захід помаранчевої епохи не означає кінець незалежності України і її євроатлантичної приналежності", - підкреслює експерт.

"Українська правда"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...