У Раді не захотіли копатися в доходах Тимошенко і резиденції Януковича

Середа, 23 грудня 2009, 19:09
У парламенті не знайшли підстав для створення слідчих комісій по ухиленню Юлії Тимошенко від податків та оренди Віктором Януковичем "Межигір'я".

Про це заявив в інтерв'ю "Інтерфакс-Україна" перший віце-спікер Олександр Лавринович (Партія регіонів).

"Комітет не ухвалив ніякого рішення по тому, що стосується створення комісій як з питання розслідування фактів ухилення прем'єром Тимошенко від сплати податків через кіпрські офшори, так і з перевірки законності передачі в оренду Януковичу урядової резиденції", - сказав він.

"Також не прийнято рішення з питання розслідування фактів несплати податків підприємством "Українська національна лотерея" і причетності до ухилення від сплати податків і виведення коштів за кордон БЮТівців Сергія Соболєва, Сергія Терьохіна і Віктора Уколова", - зазначив Лавринович.

При цьому перший віце-спікер висловив здивування тим, що представники коаліції на засіданні парламенту вимагали негайного створення, зокрема, комісії з розслідування законності передачі в оренду резиденції "Межигір'я".

"Що за блеф в залі - вимагати, щоб ці комісії були, а на засіданні комітету, де є чітка урядова більшість, не приймаються рішення? Тобто мотиви, очевидно, далекі від наміру досягти правової істини", - підкреслив він.

Лавринович також припустив, що представникам коаліції у регламентному комітеті невигідно створення будь-яких комісій, щоб "громадяни не дай Бог не дізналися, як можна жити у величезному маєтку, який за заявами орендується і платити 0 грн. 0 копійок оренди за рік".

"І яким чином, маючи зареєстровані офшорні компанії на Кіпрі, записувати, що дохід становить лише зарплату прем'єр-міністра?", - сказав він.

"Або яким чином в Україні процвітає бізнес в лотереях, і чому саме люди цієї фракції (БЮТ) опинилися в ролі тих, хто є активним гравцем на цьому ринку, і хто виводить свої доходи на той самий знаменитий Кіпр", - заявив регіонал.

Представники коаліції у середу на засіданні парламенту зачитали заяви з вимогами негайного створення тимчасової слідчої комісії парламенту з розслідування законності передачі Януковичу резиденції "Міжгір'я".

Як відомо, регламентний комітет парламенту очолює регіонал Олександр Єфремов.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування