З МОСКОВСЬКОГО МЕТРО ПРИБРАЛИ ПОДАРУНКИ ТИМОШЕНКО. ФОТО

Четвер, 24 грудня 2009, 14:06
 

Московська влада провела реконструкцію входів до метро на Пушкінській площі російської столиці.

Під час ремонту було замінено мармурові панно над входом в підземку, подаровані місту у 1997 році корпорацією "Єдині енергетичні системи України", повідомляє уніан.

На мармуровому мозаїчному панно було зображено види Москви початку минулого століття. Панно були розміщені над входом на станції метро "Пушкінська" і "Тверська", що в центрі Москви.

Під зображенням було написано: "850-річчю Москви. Єдині енергетичні системи України, Дніпропетровськ".

При цьому з семи входів до метро на Пушкінській площі нові панно одержали поки тільки три. Над іншими поки залишається порожнє місце.

 
Панно ЄЕСУ на станції московського метро "Пушкінська" 

Аналогічні мармурові панно від української сторони - від Банку "Слов`янський" (Дніпропетровськ), збереглися лише в підземному переході на перетині вулиць Тверська і Грузинська, що біля станції метро "Білоруська".

Станція метро "Тверська" 
19 березня 2005 року Юлія Тимошенко в інтерв`ю "Парламентской газете" підтвердила факт подарунка.

"Це справді був наш щирий подарунок, або, скажу скромніше, знак уваги і пошани до Москви і москвичів, до всіх громадян братської Росії. І мені дуже приємно, що цей знак зберігся і дотепер і привертає увагу", - сказала тоді вона.

Промислово-фінансову корпорацію "Єдині енергетичні системи України" Тимошенко очолювала з листопада 1995-го по січень 1997 року.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування