Банкова: дві фракції можуть вийти з коаліції

Четвер, 24 грудня 2009, 21:25
З чинної коаліції у парламенті можуть вийти дві фракції.

Про це заявив заступник голови секретаріату президента Ігор Попов в ефірі 5 каналу.

"Не виключено, що не одна, а дві фракції вийдуть з коаліції, при тому сценарії і результаті, який можна очікувати", - зазначив він.

"Тоді, звичайно, включається лічильник, і дійсно чесна і прозора гра: або за 30 днів формується коаліція з новим урядом, а якщо немає на це здібності - треба нові вибори", - наголосив Попов.

"Після виборів треба буде визначатися, хто у нас ті мінімум 226 депутатів, які відповідають за діяльність того уряду, який вони сформують. Якщо цього не стається, і якщо (депутати) не можуть об'єднатися у жодній конфігурації, тоді розпуск парламенту і позачергові вибори", - сказав він.

Крім того, представник секретаріату вважає, що "у 2009 році парламент не буде збиратися і дуже маловірогідне, що таке зібрання відбудеться до першого туру (виборів президента)".  

Також Попов заявив, що президентські вибори можуть бути профінансовані лише за кошти держбюджету.

"Ми чули обіцянку, що буде ухвалений спеціальний закон про фінансування виборів, але його треба ухвалювати до виборів, а не з огляду на те, хто буде мати які результати у першому турі", - наголосив він.

На питання, як можна профінансувати вибори без ухвалення такого закону і без держбюджету, представник секретаріату сказав: "В борг. Лише в борг. Але є низка витрат, які у борг неможливо зробити".

"Саме тому це велика загроза, і я боюсь, що це свідома робота тих, хто боїться програти вибори", - зазначив Попов.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...