Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У Росії сподіваються, що після виборів в Україні "відкриються нові перспективи"

П'ятниця, 25 грудня 2009, 08:36

Голова МЗС РФ Сергій Лавров розраховує, що після президентських виборів в Україні відкриються перспективи для поліпшення російсько-українських відносин.

"Хочу підкреслити нашу зацікавленість у суттєвому поліпшенні російсько-українських відносин. Сподіваюся, що після президентських виборів на Україні для цього відкриються нові перспективи", - заявив він в інтерв'ю "Інтерфаксу".

У цілому Лавров зазначив, що "стрижнем роботи МЗС у 2010 році буде виконання поставлених президентом РФ Дмитром Медведєвим завдань щодо максимально тісного ув'язування всієї зовнішньополітичної діяльності з потребами модернізації економіки країни і забезпечення її технологічного прориву".

За словами голови МЗС РФ, досить важливе значення, у тому числі з погляду поглиблення інтеграційних процесів на просторі СНД, матиме дипломатичне сприяння ефективному функціонуванню Митного союзу в складі Білорусії, Росії і Казахстану.

"Максимальна увага буде приділятися подальшому зміцненню союзницьких відносин із Абхазією і Південною Осетією, забезпеченню безпеки й стабільності в Закавказзі", - заявив Лавров.

"Росія продовжить у складі Мінської групи свою активну роль посередника в нагорно-карабаському врегулюванні. Будемо домагатися створення умов для поновлення процесу врегулювання в Придністров'ї", - сказав міністр.

Лавров також відзначив "необхідність подолання відкочування у близькосхідному врегулюванні, узгодження колективних підходів до стабілізації Афганістану, пошук на багатосторонній основі шляхів виходу зі складної ситуації навколо іранської ядерної програми, поновлення шестисторонніх переговорів з ядерної проблеми Корейського півострова".

Росія, зазначив голова МЗС РФ, виступає "за формування модернізаційного союзу Росії - ЄС".

"Триває процес нормалізації відносин у рамках Ради Росія - НАТО, де ми будемо твердо домагатися застосування на практиці принципів Римської декларації Ради Росія - НАТО, що зобов'язують усіх його учасників працювати на засадах рівноправності, поваги інтересів один одного і визнання неподільності безпеки", - сказав Лавров.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...