Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Онопенко продовжує війну за головного "арбітра" виборів

П'ятниця, 25 грудня 2009, 16:51
Рада суддів України скасувала рішення конференції суддів адмінсудів про покладення обов'язків голови Вищого адмінсуду на Олександра Пасенюка.

Про це повідомила прес-служба Верховного суду.

На засіданні Ради суддів наголошувалось, що "вказане рішення не відповідає чинному законодавству", йдеться у повідомленні.

"Закон про судоустрій не наділяє ні президію Вищого адмінсуду, ні конференцію суддів адмінсудів правом покладання виконання обов'язків голови ВАС", - зазначила прес-служба.

У повідомленні наголошується, що "в разі відсутності голови вищого спеціалізованого суду його обов'язки виконує перший заступник голови суду, а за його відсутності - один із заступників голови цього суду відповідно до розподілу обов'язків".

Копію рішення Ради суддів буде направлено президенту, Верховній Раді, Кабміну, Вищій раді юстиції, Мінюсту, Державній судовій адміністрації, голові Верховного суду, та іншим.

"Звернуто увагу на те, що рішення Ради суддів є обов'язковим для всіх органів суддівського самоврядування та може бути скасовано з'їздом суддів України", - наголосили у Верховному суді.

Як відомо, раніше перший заступник голови Вищого адмінсуду Микола Сірош призначив себе в.о. керівника ВАС, видавши відповідний наказ.

У свою чергу, Пасенюк заявив, що рішення Ради суддів не мають жодних правових наслідків, повідомляє прес-служба ВАС.

Він, зокрема, наголосив, що скасування рішень Конференції суддів адмінсудів не належить до компетенції Ради суддів України.

"Скасування постанови президії ВАС Радою суддів також не може розглядатися як правомірна, адже президія - це виконавчий орган ВАС і скасований він може бути лише президією, але ні в якому разі не органом суддівського самоврядування", - зауважив Пасенюк.

"Рішення Ради суддів є безпрецедентними та фактично такими, що грубо порушують законодавство", - зазначив він.

"Ми готуємо відповідне звернення до президента, спікера, Ради національної безпеки і оборони щодо ситуації, що склалася та очікуємо їхньої оцінки з цього приводу", - додав Пасенюк.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...