Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Банкова: Тимошенко завалить гривню

Понеділок, 28 грудня 2009, 19:37
Майбутній глава держави не повинен експериментувати з національною валютою.

Про це заявив перший заступник глави секретаріату президента Олександр Шлапак у інтерв'ю агентству "Інтерфакс-Україна".

"Якщо говорити про вибори, то люди повинні обирати тих, хто буде підтримувати політику не дуже дефіцитного бюджету, хто буде підтримувати політику незалежного Нацбанку, і хто буде підтримувати політику досить твердих грошей", - сказав він.

Шлапак переконаний, що прем'єр Юлія Тимошенко у разі обрання президентом намагатиметься взяти під контроль Нацбанк "з тим, що Україну врятує друкарський верстат". На його думку, при такому розвитку подій "гривня буде завалена".

"Як поведе себе Віктор Федорович (лідер Партії регіонів Віктор Янукович), сказати складніше, але, тим не менше, сподіваюся на те, що не будуть допущені перекоси в цьому випадку", - сказав представник секретаріату президента.

Він підкреслив, що спокійний щодо дій президента Віктора Ющенка. "Я думаю, що він є і залишається найбільш адекватним макроекономістом серед претендентів на цю посаду", - зазначив Шлапак.

За його словами, те ж можна сказати про кандидатів у президенти Арсенія Яценюка і Сергія Тігіпка.

"Це надзвичайно тверезі люди з погляду макроекономіки, які зуби з'їли на цьому, працюючи з тим же МВФ, які розуміють ціну стабільної національної валюти", - пояснив Шлапак.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування