Луценко: Ющенко захистив людей Януковича

Понеділок, 28 грудня 2009, 19:55
Президент Віктор Ющенко доклав усіх зусиль, щоб члени команди лідера Партії регіонів Віктора Януковича не були покарані за розкрадання бюджетних коштів.

Про це заявив міністр внутрішніх справ Юрій Луценко на прес-конференції у Вінниці.

"Я вважаю, що президент свідомо зробив усе, щоб Янукович і його команда не були покарані... Якби було інакше, ми б про окремих членів його команди і не згадували, або згадували їх в іншому місці (мається на увазі у місцях позбавлення волі)", - сказав він.

Міністр нагадав, що у 2005 році за результатами перевірок міліція порушила та передала до Генпрокуратури матеріали за розкрадання чиновниками Міністерства транспорту та зв'язку у 2004 році понад 500 млн. грн.

Крім того, у 2008 році було порушено ще низку кримінальних справ за розкрадання понад 150 млн. грн. бюджетних коштів у цьому ж міністерстві. Однак жодна з цих кримінальних справ Генпрокуратурою не доведена до кінця, стверджує міністр.

Крім того, Луценко вважає, що Ющенко зайнявся боротьбою з корупцією "лише за 40 днів до виборів", критикуючи при цьому правоохоронні органи, насамперед МВС.

За його словами, боротися з корупцією треба було з першого дня президентства. Міністр вважає, що Ющенко намагається "скласти відповідальність з себе" за ситуацію в державі.

УНІАН

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...