Омельченко погрожує розголосити все у "справі педофілів" за гальмування

Понеділок, 7 грудня 2009, 11:05

Працівники міліції та Генпрокуратури гальмують розслідування "справи педофілів" попри докази вини фігурантів, стверджує депутат Григорій Омельченко.

В ефірі ТВі він заявив, що володіє доказами у цій справі, яких достатньо для утримання під вартою всіх фігурантів, - і в разі затягування розслідування розголосить їх, повідомляє прес-служба каналу.

"Це і свідчення осіб, і документальні докази, і слідчі дії, які зроблені слідчими, і це докази конфіденційного, оперативного характеру, - і я піду на цей крок, розголосивши ці дані, і показавши ці документи, які є під грифом "цілком таємно", - запевняє депутат.

За словами Омельченка, якби у цій справі не фігурували політики, вже були б затримані всі підозрювані, і слідство могло бути завершене максимум за півтора місяці.

Депутат стверджує, що справу гальмували працівники міліції, і було проведено службове розслідування щодо цього.

"Я отримав відповідь, що 9 працівників міліції притягнуто до дисциплінарної відповідальності", - каже Омельченко.

"А зараз керівництво Генеральної прокуратури по суті ухиляється від ефективного планомірного завершення досудового слідства", - заявляє він.

"Генеральний прокурор прекрасно розуміє, представники яких політичних сил зачеплені, і один із лідерів цієї політичної сили збирається стати президентом України, завершаться вибори, буде новий міністр внутрішніх справ, новий генеральний прокурор, будуть судити, нікуди не дінуться", - упевнений Омельченко.

Водночас, захисник обвинуваченого у справі - батька дітей Дмитра Поюховича - Ідан Алієв заявив, що його підзахисний свою провину не визнає і не давав свідчень проти когось.

"Дмитро Полюхович ніяким чином не оговорював себе, у своїх показах жодним чином не згадував у площині кримінального переслідування своїх знайомих, деякі з яких є високопосадовими особами в державі, і жодним чином він не обливав їх брудом", - сказав він.

А депутат від БЮТ Руслан Богдан, якого називали фігурантом справи про розбещення дітей, відкидає всі звинувачення і вказує на відсутність доказів. "Я готовий проходити детектор брехні, експертизи, очні ставки, немає ніяких проблем", - заявив він.

Богдан наполягає, що від нього вимагали грошей за те, щоб його ім'я не фігурувало у цій справі: "Вони (представники матері потерпілих дітей) сказали чітко, що вони хочуть, чи вона, матір, хоче 2 мільйони, якось так фраза прозвучала, що вона розраховує, чи вони розраховують отримати, для того, щоб поїхати, що вона не хоче усього цього бруду".

За словами депутата, він написав заяву до правоохоронних органів, і вся розмова з представниками Олени Полюхович була "диригована правоохоронними органами", і сам Богдан вже сидів на цих зустрічах "з камерою та зв'язком".

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
03:19
Шмигаль у США: Нас запевнили в підтримці законопроєктів
03:14
США наклали вето на прийняття Палестини до Радбезу ООН
02:18
Очільник Пентагону та топгенерал США про допомогу Україні: затягування має наслідки на полі бою
01:50
Остін у Пентагоні зустрівся з міністром оборони Норвегії: говорили про Україну
00:59
футбол"Бенфіка" Трубіна поступилась по пенальті "Марселю", "Ліверпуль" не зумів створити дива: результати 1/4 фіналу Ліги Європи
00:54
тенісКостюк відіграла 5 матчболів та перемогла фіналістку Australian Open на турнірі в Штутгарті
00:48
Директор ЦРУ до конгресменів: Україна може програти до кінця року, якщо не схвалите допомогу
00:14
оновлюєтьсяЗагроза "Шахедів" та ракет: в частині країни оголошено повітряну тривогу
23:45
Трамп прокоментував допомогу Україні після проєкту Джонсона: Європа має робити більше
23:38
Росіяни 14 разів за добу обстріляли Сумщину, поранена людина
Усі новини...