У Януковича не вірять у подорожчання гривні

Неділя, 10 січня 2010, 15:49
 

У Партії регіонів заявляють, що немає ніяких підстав говорити про зміцнення гривні.

Так регіонал Сергій Льовочкін прокоментував заяву прем'єра Юлії Тимошенко про те, що після виборів курс гривні зміцниться на рівні 6 грн за долар.

"Заява Тимошенко - це черговий прояв безграмотності або, що більш імовірно, чергова спроба обдурити виборців", - вважає Льовочкін.

"Скільки-небудь значимих монетарних основ для зміцнення курсу гривні аж на 25% попросту не існує", - заявив він.

"До відома Юлії Володимирівни, скорочення грошової бази (М0) у 2009 році було незначним - за 11 місяців вона зменшилася тільки на 2% (до 148 млрд грн., що в абсолютній величині складає 2 млрд грн.)", - сказав він.

"За той же період часу широкі гроші (М3) скоротилися лише на 5% (або більш ніж на 22 млрд грн. до 470 млрд грн.)", - додав Льовочкін.

Він також відзначив, що міжнародні валютні резерви Нацбанку скоротилися на 13,5% і упали до оцінки 27,3 млрд дол. США, а сальдо платіжного балансу склало мінус 13 млрд дол. США.

Крім того, "завдяки" провальній політиці уряду Тимошенко в сфері држборгу Україна цього року має сплатити кредиторам близько 56 млрд грн., тобто на це піде майже кожна п'ята бюджетна гривня.

А якщо врахувати ще і корпоративний борг, то цього року Україна повинна буде заплатити закордонним кредиторам понад 20 млрд дол. США.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування