БЮТ ПОЗАЧЕРГОВО ЗБИРАЄ РАДУ, щоб "регіонали" не взялися за старе

Понеділок, 11 січня 2010, 13:06

БЮТ ініціює позачергове засідання Верховної Ради 13 січня для ухвалення законопроекту про заборону голосувати вдома без документального підтвердження.

Про це йдеться в заяві фракції БЮТ, оприлюдненій прес-службою блоку.

"Підконтрольна Партії регіонів більшість у Центральній виборчій комісії 4 січня цього року прийняла рішення про порядок голосування на дому та внесення виборців до списків для голосування в день виборів, яке суперечить демократичним нормам проведення виборів", - йдеться в заяві.

"Таким чином, наближені до ПР члени ЦВК фактично відкрили необмежені можливості для застосування масових фальсифікацій під час виборів президента", - стверджується в ній.

На думку БЮТівців, "прийняття подібних рішень не залишає жодних сумнівів: оточення Віктора Януковича не вірить у перемогу свого кандидата на чесних і прозорих виборах".

"Саме тому в останні дні перед виборами Янукович та його соратники мобілізували усі сили для того, щоб організувати справжній "бліцкриг" проти проведення виборів президента України за демократичними принципами", - заявляє фракція БЮТ.

"Партія регіонів та їхні слухняні функціонери роблять все, щоб створити умови для застосування своїх старих, перевірених методів: "каруселів", "печеньок" та інших "ноу-хау", які Партія регіонів активно використовувала у 2004 році", - додає вона.

Як сказано в заяві, "всупереч законодавству та Конституції України ПР намагається реанімувати "ківаловські" методи роботи ЦВК".

"Підконтрольний Партії регіонів екс-голова Вищого адміністративного суду України (Олександр) Пасенюк, грубо порушуючи закон про судоустрій України, фактично узурпував владу у цій інституції", - стверджує БЮТ.

"Головним свідченням того, що Партія регіонів готується до незаконного захоплення влади, є їхні наміри провести у столиці України масові акції, про що вони подали заявку до Київської міської державної адміністрації", - додають соратники Тимошенко.

За їхніми словами, "що б не заявляв Янукович у своїх передвиборчих виступах, він особисто та його спільники готують реванш 2004 року, і для досягнення цієї мети вони не зупиняться ні перед чим".

"Ми не дозволимо повернути Україну до хаосу беззаконня та життя за законами кримінального світу. Україна - демократична країна, з вільним суспільством", - заявляє фракція БЮТ.

"Ми віримо, що усі свідомі політичні сили українського парламенту підтримають ініціативу нашої фракції і Верховна Рада прийме закон, який забезпечить проведення виборів на засадах рівності, прозорості та справедливості", - заявляють бютівці.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування