Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У Тимошенко ще не придумали, чим замінити домашнє голосування Януковича

Понеділок, 11 січня 2010, 14:37

Фракція Блоку Юлії Тимошенко не підготувала законопроект рішення про заборону голосування вдома.

Про це заявив перший заступник голови Верховної Ради Олександр Лавринович в інтерв'ю агентству "Інтерфакс-Україна".

"Поки ще жодної ініціативи щодо проведення позачергового пленарного засідання у Верховній Раді від БЮТ немає, незважаючи на зроблені заяви. Якщо така ініціатива з'явиться, мабуть, що треба точно розглядати питання, запропоновані до розгляду", - заявив він.

"Що стосується питання внесення змін у закон про вибори президента України, то жодного нового проекту з цього приводу (процедура голосування вдома) не зареєстровано", - сказав Лавринович.

При цьому він назвав "повною нісенітницею" публічні заяви БЮТ про неправомірність рішення ЦВК про голосування вдома, оскільки комісія не приймає законодавчі рішення.

"Те, що привселюдно створюється враження, що раптом ЦВК ледь чи не прийняв нове законодавче рішення, яким дозволив всім українцям незалежно від статі, віку, кольору шкіри голосувати, не виходячи зі своїх квартир, - це повна нісенітниця", - пояснив Лавринович.

Він відзначив, що досить тривалий час в Україні діяла норма закону, що дозволяє громадянам, які не можуть самостійно пересуватися, голосувати вдома.

Він також нагадав, що після вилучення цієї норми з закону про вибори президента України Конституційний суд визнав таке рішення неправомірним, таким, що обмежує конституційні права громадян, нездатних самостійно пересуватися.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування