Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Наливайченко: "Каруселей" на цих виборах не буде

Понеділок, 11 січня 2010, 15:35
 

Голова СБУ Валентин Наливайченко запевняє, що у спецслужби достатньо засобів для упередження будь-яких технологій фальсифікації виборів.

Про це він сказав на брифінгу у понеділок, повідомляє УНІАН.

За словами Наливайченка, на одній із виборчих дільниць працівники СБУ виявили спробу втілити технологію фальсифікації під назвою "Ріка".

Вона полягає у занесенні на територію виборчої дільниці додатково надрукованого і поміченого навпроти певної кандидатури бюлетеня з наступним винесенням і передачею певним особам чистого бюлетеня для голосування та отримання за це грошової винагороди.

Як зазначив Наливайченко, найбільш вразливим у цьому є друкування списків і фіксація дачі грошей за виконану "роботу".

"Але у нас достатньо і сил і засобів, щоб таку брудну, примітивну закордонну технологію припинити", - запевнив голова СБУ.

Також він заявив, що на цих виборах спецслужба у співпраці з органами внутрішніх справ та прокуратурою не допустить використання під час голосування так званої "каруселі".

"Каруселі" не буде, повірте мені. Зброя не стріляє тільки тоді, коли немає набоїв, а тому треба позбавити (організаторів цієї технології) "чорної" готівки у весь цей процес", - сказав він.

Разом з тим, Наливайченко закликав громадян не піддаватися на провокаційні чутки, які розповсюджують окремі "технічні" кандидати на пост глави держави.

За його словами, СБУ відомо про плани деяких "технічних" кандидатів щодо розсилання запрошень, у яких стверджується, що виборець, який прийшов у день голосування до виборчої дільниці, має там же сплатити за комунальні послуги або заплатити за виборчий бюлетень, оскільки, як стверджується у подібних закликах, "виборчий процес є достатньо коштовним".

"Все це брехня. Ніяких оплат ніхто не встановлював", - наголосив Наливайченко.

Також він назвав брехнею інформацію про те, що начебто молоді люди, які не служили в армії, повинні з'являтися у день голосування на виборчу дільницю, маючи при собі відповідний документ для того, щоб потім цю людину було направлено на військові збори.

Наливайченко також зазначив, що СБУ щодня інформуватиме на своєму офіційному сайті про порушення виборчого законодавства.

За його словами, з 11 січня на сайті СБУ буде працювати розділ "Законність проведення виборів президента України", де у вигляді моніторингової таблиці розміщуватиметься інформація про недоліки і порушення, виявлені СБУ.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування